IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bošnjačka stranka danas u ROŽAJU: Donosi odluku o ulasku u Vladu MILOJKA Spajića… (foto)

Bošnjačka stranka izjasniće se večeras o ponudi da bude dio nove vlade, na sjednici Glavnog odbora koja počinje u 18 časova u Rožajama, rečeno je Portalu RTCG. Prethodno će u 16: 30 časova zasijedati predsjedništvo stranke. BS bi, prema nekim ranijim varijantama, mogla da ima četiri ili pet resora u novoj vladi.

Prema nekim ranijim varijantama, Bošnjačka stranka bi mogla preuzeti četiri ili čak pet resora u novoj vladi. Osim toga, saznaje se da je sinoć održan sastanak predstavnika nekoliko stranaka koje bi mogle biti dio potencijalne nove skupštinske većine. Međutim, zvanična potvrda ovih informacija nije bila dostupna u trenutku pisanja ovog članka.

Prema nepotvrđenim izvorima, sastanku su prisustvovali predstavnici stranaka Evrope sad, Demokrata i manjinskih naroda. Iako predstavnika koalicije Za budućnost Crne Gore nije bilo na ovom sastanku, mandatar Milojko Spajić je izjavio da računa na njih kao buduće konstituente nove vlade.

Čitaj još:   MIRSAD Nurković najavio: "Bošnjačka stranka" će biti dio Vlade, otvorena komunikacija MILOJKA Spajića i ERVINA Ibrahimovića... (foto, video)

Tokom razgovora, poseban akcenat je stavljen na efikasnu primjenu programa Evropa sad II, koji je ključno obećanje dato građanima. Očekuje se da će detalji o ulozi Bošnjačke stranke i drugih potencijalnih partnera biti objavljeni nakon donošenja konačne odluke.

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković odvojeno je juče razgovarao sa Spajićem.

Kada će razgovori zvanično biti nastavljeni, za sada nije poznato.

Spajić je prije desetak dana dobio mandat za formiranje nove Vlade.

izvor: agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more