IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OSKAR Huter (DPS): Nepoznavanjem protokola i amaterizmom, Milatovićev kabinet BRUKA CRNU GORU… (foto)

Neiskustvo kabineta predsjednika države Jakova Milatovića, nestručnost njegovih savjetnika i njihovo nepoznavanje protokola i bezbjednosnih normi, poprima sve veće razmjere i bruka Crnu Goru po svijetu, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Oskar Huter.

– Po riječima predśednika Srbije, amaterizam koji vlada u Milatovićevom kabinetu prijetio je da ugrozi i bezbjednost ukrajinskog predśednika Zelenskog. U trenutku kada se informacija o prisustvu najvišeg ukrajinskog zvaničnika držala u tajnosti, Milatovićev kabinet je gotovo neđelju dana prije susreta izdao saopštenje i tako čitavom svijetu otkrio đe i kad će se ukrajinski predśednik, inače osoba veoma ugrožene bezbjednosti, pojaviti – istakao je Huter.

Prema njegovim riječima, takvom amaterizmu se narugao čak i Aleksandar Vučić, iako je Milatović prema njemu uviđavan i pokazuje bojazan čak i da reaguje na neprimjerene i prijeteće izjave koje stižu iz redova Vučićeve partije.

– Očekujemo da se Milatovićev kabinet izjasni povodom ovog protokolarnog i bezbjednosnog skandala. Nažalost nije im prvi po redu, za ovo kratko vrijeme prisustvovali smo raznim gafovima iz te institucije, ali ovaj posljednji od Crne Gore pravi neozbiljnu državu koja ne poštuje osnovne bezbjednosne preporuke i dovodi u pitanje život predśednika druge države- poručio je Huter.

Čitaj još:   VRUHUNAC TOPLINSKOG UDARA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

Podsjećamo, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u Atini se sastao sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim. On je ponovio da Crna Gora otvoreno i snažno osuđuje ničim izazvanu agresiju Rusije protiv Ukrajine.

Takođe, Milatović se između ostalih, sastao i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je najavio da će u narednih dana doći do prijedloga novog ambasadora Srbije u Crnoj Gori.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more