IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TRADICIONALNO TAKMIČENJE U IZLEŽAVANJU: “TROJICA ODUSTALA PRVI DAN, JEDAN JUČE”: Ne bore se samo Crnogorci! Legli i oni! (foto, video)

Za 1.000€ nagrade na takmičenju u izležavanju ne bore se samo Crnogorci! Legli i oni!

BIJELO POLJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 22. VIII. 2023… 00: 58… TRADICIONALNO TAKMIČENJE U IZLEŽAVANJU: “TROJICA ODUSTALA PRVI DAN, JEDAN JUČE”: Ne bore se samo Crnogorci! Legli i oni! (foto, video)

U etno selu Montenegro- Brezna, između Nikšića i Plužina, u toku je tradicionalno takmičenje u izležavanju, a za nagradu od 1.000 eura bori se 17 učesnika.

PLUŽINE, Crna Gora – 18. avgust 2023: Ovo je takmičenje po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, a posebno je zanimljivo zbog prihvaćenog stereotipa o ovoj naciji da su lijeni ( Milos Vujovic – Anadolu Agency )

Organizator takmičenja i vlasnik Etno- sela Montenegro Mićo Blagojević rekao je da se ove godine prijavio 21 takmičar.

– Trojica su odustala prvi dan, jedan juče. Ima ih iz regiona, iz Hrvatske, BiH, kao i Rusa, Ukrajinaca – kaže Blagojević, dodajući da misli da ih ima više ove godine jer je nagrada za pobednika 1.000 evra. On je rekao da veruje da će ove godine biti oboren rekord od 117 sati ležanja, koji je postavljen pretprošle godine.

– Vidim da su uporni. Nisu zahtevni, imaju obroke, donesemo im ponešto da popiju, pojedu, izdržali su juče po kiši četiri-pet sati. Do četvrtka je najavljeno lepo vreme, tako da mislim da mogu još dugo da leže – rekao je Blagojević, a prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Čitaj još:   Erdogan: Tursku uvodimo među deset najvećih ekonomija na planteti... (foto i video)

Jedna od učesnica rekla je da je izležavanje počelo u petak, 18. avgusta, u 10 sati, da je takmičenje veoma zabavno, a ekipa sjajna.

– Ovo mesto je prelepo, čist vazduh, domaća hrana. Mi smo umorni i odmor nam je potreban – rekla je ona i našalila se da im je, pre svega, upala “sekira u med”.

Pojasnila je da na svakih osam sati imaju 10 minuta da odu do toaleta, da se malo protegnu, prenosi “RTRS”.

– Razgovaramo, upoznajemo se. Trenutno nas je ovde 17. Uživamo na društvenim mrežama, gledamo filmove, čitamo knjige – dodala je takmičarka.

Druga učesnica, koja je već jednom pobedila u ovom takmičenju i postavila rekord, kaže da se ove godine prijavila jer je nagrada vrlo privlačna, ali i da se malo odmori.

BONUS VIDEO: UNA DAN | Zbog mita da su Crnogorci lenji: Takmičenje u izležavanju– nagrada 1.000 evra | UNA TV

Čitaj još:   Vic Dan Jedne večeri, leže muž i žena u postelji i...

Kurir.rs/Blic

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more