IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DA “BOG POMOGNE”- AVDO AVDIĆ dočarava stanje u KIJEVU: “Padali projektili tokom sastanka Komšića i Bećirovića sa Zelenskim…” (foto, video)

“Putovanje delegacije BiH je trajalo 40 sati. Bh. zvaničnici su bili u službenoj posjeti i imali su niz sastanaka. Slijede bitni sastanci koji će biti u narednim satima”, javlja Avdo Avdić

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 24. VIII. 2023… 00: 18…  DA “BOG POMOGNE”- AVDO AVDIĆ dočarava stanje u KIJEVU: “Padali projektili tokom sastanka Komšića i Bećirovića sa Zelenskim…” (foto, video)

Putovanje delegacije BiH je trajalo 40 sati. Bh. zvaničnici su bili u službenoj posjeti i imali su niz sastanaka. Slijede bitni sastanci koji će biti u narednim satima. Dok su Bećirović i Komšić bili učesnici konferencije koja se održavala u Kijevu začula se sirena.

Avdo Avdić

Željko Komšić sa Volodimirom Zelenskim

Željko Komšić i Denis Bećirović sa Volodimirom Zelenskim

Članovi državnog Predsjedništva Željko Komšić i Denis Bećirović stigli su jutros u Kijev, gdje su imali niz aktivnosti.

Obavljeni su razgovori s najvišim ukrajinskim zvaničnicima i učestvovali su u radu međunarodne konferencije Krimska platforma.

Za BiH veoma važna posjeta kojom se potvrđuje jasan stav kada je riječ o podršci zemlji koju je napala Rusija. O tome, ali i drugim temema, govorio je Avdo Avdić, urednik portala Istraga.ba i urednik i voditelj emisije Istraga sedmice Hayat TV-a, u emisiji ‘7PLUS’.

BONUS VIDEO: PADALI PROJEKTILI TOKOM SASTANKA BEĆIROVIĆA, KOMŠIĆA I ZELENSKOG: AVDIĆ IZ UKRAJINE ZA HAYAT

Ruski mediji javljaju, vođa jedinice Wagner, Jevgenij Prigožin, vjerovatno je poginuo. Njegov avion je srušen. U avionu je bilo 7-8 osoba. Postoji visok stepen sumnje da je jedan od putnika vođa jedinice Wagner. Ovakav ishod se očekivao, samo je bilo pitanje vremena.

Čitaj još:   SARAJEVO: DEMONSTRACIJE i Masovni protesti ispred OHR- a, očekuje se dolazak više od 30.000 građana... (foto, video)

Bio je u pitanju projektil koji je lansiran prema Kijevu. Svi zvaničnici su bili u podrumskim prostorijama. Kijev normalno živi dok se čuju sirene. 

Kolega mi je rekao da je prije mjesec bilo opasno, a sad je sigurnije jer je jaka prouzračna odbrana. To su sistemi koji detektuju nepoznate leteće objekte i oni ih uništavaju ili preusmjeravaju. Mala je vjerovatnoća da će pasti neka raketa“, rekao je Avdić.

Sastanak državnog Predsjedništva, Željka Komšića i Denisa Bećirovića za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim je bio iza zatvorenih vrata.

Zelenski je zahvalan delegaciji BiH što podržava njega i Ukrajinu. Čuo sam da je Komšić kazao da BiH ima tri člana Predsjedništva, ali da dva člana Predsjedništva u ovom trenutku čvrsto stoje iza Ukrajine. Bio je srdačan sastanak. Zelenski je insistirao da se fotografišu ispred zastave BiH i Ukrajine. Ono što daje značaj posjeti je da je predsjednik Zelenski na svim društvenim mrežama objavio da se susreo sa Komšićem i Bećirovićem. Dao je veliki značaj toj posjeti”, kazao je Avdić

Međunarodna konferencija Krimska platforma održana je danas. Avdić je govorio o tome koje su glavne poruke.

Razgovaralo se o sankcijama koje se trebaju preusmjeriti prema Rusiji. Bilo je uključenja raznih zvaničnika. U ovom trenutku traje druga sesija. Prisustvovao sam govoru Komšića. Uporedio je situaciju u BiH sa situacijom u Ukrajini. Istakao je da je Ukrajina u povoljnijem položaju jer ima međunarodnu podršku.

Komšić i Bećirović dolaze iz države koja je prošla kroz sve ono kroz šta Ukrajina prolazi. BiH i danas to prolazi samo drugačijim sredstvima. Jasno je na čijoj je strani veći dio Predsjedništva BiH. Ova posjeta je bitna da se razjasni ko je čiji igrač. Zelenskom je jasno kako je uređena BiH i ne žele da pristanu na vrstu mira koji njima oduzima dio suvereniteta. Komšić je kazao da Bosanci i Hercegovci najbolje razumiju Ukrajince. Vjerujem da će se povući paralele između BiH i Ukrajine“, poručio je AVDO Avdić.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Odbio svih 29 molbi za pomilovanje... (foto)

BONUS VIDEO: Komšić i Bećirović sa Zelenskim

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more