IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POSLJEDNJIH POLA SATA: Pogledajte kako je izgledao kobni let Prigožinovog aviona… (foto, video)

Iako se avion nije odašiljao informacije o položaju, emitirani su drugi podaci poput visine, brzine, okomite brzine i postavki autopilota…

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 24. VIII. 2023… 12: 18… POSLJEDNJIH POLA SATA: Pogledajte kako je izgledao kobni let Prigožinovog aviona… (foto, video)

Avion Wagnerovog šefa Jevgenija Prigožina “Embraer Legacy 600” srušio se jučer u blizini ruskog Tvera nakon što je poletio iz Moskve.

– Šef Wagnera Jevgenij Prigožin i njegov istaknuti komandant Dmitrij Utkin bili su među putnicima u avionu koji se srušio u Rusiji – potvrdila je ruska vladina agencija za vazduhoplovstvo dodavši da nitko od putnika nije preživio.

Jevgenij Prigožin pobjegao iz Afrike: Procurilo šta se događalo danima uoči pada aviona u Rusiji

Flightradar24 objavio je analizu posljednjih pola sata leta. Prijemnici u mreži Flightradar24 prvi su primili podatke iz aviona u 14:46 po UTC-u (16:46 po našem vremenu).

Primjenici su uspjeli izračunati položaj od 14:59 UTC do 15:11 UTC dok se avion penjao na visinu krstarenja od 28.000 stopa, odnosno od oko 8.5 kilometara. Avion je nastavio slati podatke do 15:20:14 UTC.

Čitaj još:   Pokret IMA NAS: Nastavljamo proteste do ispunjenja zahtjeva, u utorak svi ispred Skupštine... (foto, video)

Loading…

Iako avion nije odašiljao informacije o položaju, emitirani su drugi podaci poput visine, brzine, okomite brzine i postavki autopilota. Upravo ti podaci daju uvid u posljednje trenutke leta.

Nakon što se izravnao na 28.000 stopa u 15:10 UTC, avion je nastavio letjeti ravnomjernom brzinom do 15:19 UTC kada se okomita brzina dramatično smanjuje i avion se nakratko spušta te se penje na maksimalnu visinu od 30.100 stopa prije spuštanja natrag na oko 27.500 stopa.

Ponovno se penje i doseže 29.300 stopa prije nego što se ponovno izravna. Zatim se spušta, s konačnim podacima primljenim u 15:20:14 UTC na visini od 19.725 stopa, što je visina od oko 6 kilometara.

Čitaj još:   NENAD Čanak: NA CRNOGORSKOM SE SLOBODA KAŽE- BELVEDER... (foto)

Flightradar24 objavio je grafikon nadmorske visine koji prikazuje zadnje 32 minute primljenih podataka o nadmorskoj visini.

Grafikon ispod prikazuje vertikalnu brzinu aviona u stopama po minuti za vrijeme leta. Avion je nastavio javljati podatke do 15:20:14 UTC kada je odašiljao visinu od 19.725 stopa…

BONIS VIDEO: Šef Vagnera Jevgenij Prigožin na listi putnika aviona koji se srušio u Rusiji, 10 osoba poginulo

izvor Jutarnji list.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more