IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS i ŠOK- ISPOVJEST, Maloljetni AJDIN Jusić: Inspektor MUP- a iz RS- a, me tukao šakama i nogama, lomili su mi prste… (foto, video)

Ajdin Jusić (2009), maloljetni dječak iz naseljenog mjesta Mahala, tvrdi da su ga policijski službenici MUP- a Republike Srpske brutalno pretukli u policijskoj stanici Osmaci, zahtijevajući od njega da prizna navode o kojima ništa nije znao…

OSMACI: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 24. VIII. 2023… 19: 18… UŽAS i ŠOK- ISPOVJEST, Maloljetni AJDIN Jusić: Inspektor MUP- a iz RS- a, me tukao šakama i nogama, lomili su mi prste… (foto, video)

Vezali su me lisicama, stavljali oružje na sto, uvrtali mi ruke, obarali na pod, prste mi lomili tražeći od mene priznanje za šta nisam kriv- navodi Ajdin JUSIĆ.

Ispovijest Ajdina i njegovog oca Jusa objavljena je na Facebook stranici Kanal 21. Ajdinov otac Juso ogorčen je na pristup policijskih službenika RS-a i traži da se cijeli slučaj ispita.

Prema izjavama Ajdinovog oca, dječak je bio priveden na informativni razgovor, ali ne u svojstvu osumnjičenog.

– Međutim, umjesto da sa njim razgovaraju u mom prisustvu, službenici MUP-a RS-a odlučili su upotrijebiti nasilje kako bi iznudili priznanje od dječaka, odvodeći ga u odvojenu prostoriju – navodi otac Juso.

Čitaj još:   DONALD Tramp: "Kina čini sve da izgubim izbore..." (foto)

Ajdin tvrdi kako je bio izložen fizičkom nasilju policajaca koje je je ostavilo fizičke i emocionalne traume na njega.

ad

– Vezali su me lisicama, stavljali oružje na sto, uvrtali mi ruke, obarali na pod, prste mi lomili tražeći od mene priznanje za šta nisam kriv – navodi Ajdin.

Kaže kako ga je inspektor tukao šakama i nogama.

Pri povratku kući Ajdin navodi da se mnogo uplašio, tresao se i izgubio svijest, te je nakon toga zatražio medicinsku pomoć.

Juso je ovo potvrdio i u izjavi za pojedine medije. Kaže i kako je kontaktirao PU Zvornik i prijavio slučaj.

BONUS VIDEO: AJDIN JUSIĆ: POLICIJA RS ME VEZALA I TUKLA, BACALA NA POD – Otac bespomoćno slušao

izvor Faktor.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more