IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Gradačac: NERMINOV TELEFON POSLAT U NJEMAČKU, krije misteriozne poruke i mejlove… (foto)

Nakon stravičnog trostrukog ubistva koje je izazvalo veliku pažnju javnosti u Gradačcu, Bosna i Hercegovina, policija je preuzela mobilni telefon ubice kako bi ga poslala na vještačenje u Njemačku. Mobilni telefon je bio zaključan i inspektori u BiH nisu mogli da ga otključaju. Pošto je telefon bio isključen pet dana, stručnjaci se nadaju da će biti moguće otključati telefon i pristupiti njegovom sadržaju.

Istraga se fokusira na kompletan sadržaj uređaja, uključujući poruke, mejlove, fotografije i snimke. Očekuje se da će rezultati vještačenja omogućiti da se dobiju podaci o komunikaciji ubice sa drugim osobama, kao i eventualno saznati više o njegovim kretanjima i aktivnostima.

– Rezultati će biti brzo. Vještačenje se radi u jednoj od država koje imaju tu mogućnost jer je specifična situacija. Radi se o telefonu “ajfon” koji se ugasio. Kada se ugasi, tada to naši stručnjaci ne rade, uglavnom ide u Ameriku. Čim se otvori telefon, dobiće se odgovori na pitanja koje građani s pravom postavljaju – rekao je Isak, dodajući da će se vještačenje raditi u jednom od najboljih odeljenja na svijetu za te svrhe.

Ova tragedija je izazvala strah i zabrinutost među ljudima koji su bili bliski sa ubicom, a istražitelji se nadaju da će pronaći relevantne informacije koje bi mogle pomoći u daljoj istrazi. Ministar unutrašnjih poslova FBiH je naglasio da će bilo kakve odgovornosti policajaca u Tuzlanskom kantonu biti procesuirane, ako se utvrdi njihova odgovornost

Čitaj još:   Specijalci blokirali Gradačac! Pretresi na više lokacija, sve zbog likvidiranog "MONSTRUMA"- Sulejmanovića? (foto)

– Od kantonalnog tužilaštva koje vodi istragu zatraženo da ne dajemo nikakve informacije. Nadam se da će tužilaštvo u roku od dva ili tri dana javno istupiti u medije i saopštiti šta je sve urađeno – dodao je.

Istraga se i dalje odvija, a očekuje se da će vještačenje mobilnog telefona ubice pružiti dodatne informacije i uvid u okolnosti koje su dovele do ovog stravičnog događaja.

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mjestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova ćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, Džengiza i Denisa Ondera. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

izvor: republika.rs

Čitaj još:   Komesar MUP- a TK suspendovao policajku Dženanu Selimović koju prozivaju za vezu sa monstrumom iz Gradačca... (foto)
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more