IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PES ZBCG- u: “Ako dobijete funkcije BOŠNJAČKA STRANKA vam je prihvatljiva”, ako ne, onda smo sateliti DPS- a… (foto)

PES i bivši DF koji se valjaju u blatu svojih trulih kompromisa, ucjenjivačkih pregovora, dogovora i piljarskih kupoprodaja uticaja i funkcija, po dubini, visini, širini, neka pokušaju da izostave spominjanje DPS u svojim javnim obraćanjima, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS-a).

Milan Knežević i Andrija Mandić od samog početka nijesu imali namjeru da budu dio 44. Vlade Crne Gore. Njihova uloga je bila da se minira i odugovlači proces formiranja Vlade, te da se Crna Gora nastavi baviti starim temama zbog kojih smo pri dnu evropske ljestvice po svim parametrima, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad!

”Priča o povratku DPS je jalova politička matrica koja je u funkciji starog prepucavanja koje je održavalo DPS i DF na političkoj površini pune tri decenije”, kazali su u PES.

Kako navode, lideri ZBCG pominju Vladu sa podrškom 56 poslanika, što znači, kažu, da računaju na podršku BS i ostalih partija manje brojnih naroda.

Čitaj još:   PES ,,pronašao“ Bošnjaka za upravljačke funkcije... (foto)

”Kako je BS prestala biti satelit DPS ako lideri ZBCG dobiju fotelje i u 44. Vlade, a koje već dijele sa partijom Ervina Ibrahimovića po dubinama 43. Vlade, gledamo upravo ovih dana. Podsjećamo da je DF nudio Bošnjačkoj stranci i cijelu Vladu 2016. godine, što znači da se etiketa “satelita DPS-a”, dijeli samo od slučaja do slučaja, odnosno učešća ZBCG-a u vlasti ”, ističu u PES-u.

Podsjećaju i na najavljene proteste “protiv izdaje kada se formirala Vlada Dritana Abazovića, koju je izglasao DPS, pa su se lideri DF-a brzo umirili kad su dobili funkcije po dubini.”

”Tada im nije smetao ni DPS, a kamoli Bošnjačka stranka”, zaključuju u ovoj partiji.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more