IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRETUČENA RADNICA U HOTELU JABLANICA ODBILA PONUDU ZA NAGODBU: Enisa Klepo (28), traži da nasilnik ogovara… (foto, video)

Bivša radnica hotela Jablanica Enisa Klepo (28), koju je njen poslodavac i vlasnik tog hotela Amir Džafić (44) brutalno pretukao jer je dala otkaz i tražila svoju plaću, neće prihvatiti nikakvu nagodbu te želi da on pred zakonom odgovara za ono što joj je učinio…

JABLANICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 25. VIII. 2023… 20: 38…  PRETUČENA RADNICA U HOTELU JABLANICA ODBILA PONUDU ZA NAGODBU: Enisa Klepo (28), traži da nasilnik ogovara… (foto, video)

Enisa Klepo je diplomirana pravnica, a u hotelu Jablanica je radila kao recepcionerka, za plaću od 700 KM, te je zbog loših uslova odlučila da ode i zatražila svoj zarađeni novac.

Foto: Facebook

Ovu informaciju potvrdili su iz Zajedničke advokatske kancelarije Nada Dalipagić, Jelena Dalipagić-Crnjac i Goran Crnjac koji su kao njeni punomoćnici podnijeli krivičnu prijavu protiv Džafića, zbog krivičnih djela teška tjelesna povreda, ugrožavanje sigurnosti i nasilničko ponašanje.

Kako je kazala Nada Dalipagić, oštećena Enisa Klepo se već izjasnila da neće prihvatiti nagodbu tužilaštva i osumnjičenog Džafića, koji joj je nanio teške tjelesne povrede koje su konstatirali i ljekari u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

  • Očekujemo podizanje optužnice – kazala je Dalipagić.

Inače, Enisa Klepo je diplomirana pravnica, a u hotelu Jablanica je radila kao recepcionerka, za plaću od 700 KM, te je zbog loših uslova odlučila da ode i zatražila svoj zarađeni novac.

Glasnogovornica Tužilaštva HNK Ana Rajič tvrdi da će po odluci Glavnog tužitelja, ovaj predmet imati prioritet u radu Područnog tužilaštva Konjic.

Čitaj još:   NVO u pismu MILORADU Markoviću, apeluju na obustavu postupka protiv BOBANA Batrićevića... (foto)
  • Tužilaštvo HNK je odmah po saznanju uključeno u ovaj slučaj i provodi istragu. Osumnjičeni je 1. augusta 2023. godine po lišenju slobode od strane policijskih službenika PU Konjic zadržan 24 sata, a potom po Naredbi tužitelja zadržan još 24 sata, u kojem roku je osumnjičeni ispitan, te je pribavljena određena dokumentacija od Policijske uprave Konjic. S obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora po kaznenom postupku FBiH, istraga u ovom predmetu je nastavljena u redovnoj proceduri – kazala je Rajič za Klix.ba.

Ističe da Tužilaštvo HNK u saradnji sa PU Konjic provodi sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja u navedenom slučaju, te je postupajuća tužiteljica naložila provođenje medicinskog vještačenja po vještaku medicinske struke, kao i vještačenje CD – video zapisa snimka sa lica mjesta.

  • Također, ponovno je saslušana svjedokinja-oštećena, ovoga puta pred postupajućom tužiteljicom, a nakon što je to prethodno učinjeno u PU Konjic– naglasila je Rajič.

Tužiteljstvo će kako ističe, po potrebi poduzeti i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba, te će po završetku istrage i prikupljanja svih dokaza donijeti tužiteljsku odluku u ovom predmetu

Ovaj slučaj je šokirao cijelu regiju i izazvao buru reakcija, a nakon što je održano okupljanje brojnih građana BiH ispred jablaničkog hotela, u kojem su se dogodile nemile scene, stavljen je ključ u bravu tog objekta, uz obavijest da je u toku kolektivni godišnji odmor.

Tako je onemogućeno inspekciji da obavi inspekciji nadzor nad hotelom, a dobro upućeni izvori, kažu da je ključ u bravu stavljen jer su nakon nemilih scena u tom objektu masovno otkazivane rezervacije i sumnja se da će Džafić, koji od tada nije viđen u Jablanici, vratiti poslovanje tom hotelu.

Čitaj još:   Predsjednik Republike Redžep Tajip Erdogan, testirao prvi turski automobil TOGG... (foto, video)

Za regionalni portal iBalkan.net iz JABLANICE- Hercegovine sa lica mjesta prati ĐIĐA Bojadžić

BONUS VIDEO: Protest podrške pretučenoj radnici: ‘Nasilnicima je mjesto u zatvoru’

izvor iBalkan.net/ Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more