IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Alternativa: Između Bošnjačke stranke i DF- a, biramo Front… (foto)

Alternativa Crna Gora saopštila je da podržava rad Pokreta Evropa sad i njihovu želju da naprave Crnu Goru boljim mjesto za život, ali kako dodaju, ono što ne podržavaju je Vlada u kojoj bi ključni konstituent te Vlade bila Bošnjačka stranka.

“Ta Vlada bi imala nešto oko 41- 43 poslanika podrške, što nije dovoljno da se efikasno sprovedu reforme i agenda Evropa sad 2.0 zbog koje smo mi u koaliciji sa PES-om”, poručuju iz Alternative, koja je na izborima nastupila na listi Evrope sad.

Alternativa u novom sazivu ima jednog poslanika. 

“Neprihvatljivo nam je da ključni konstituent Vlade budu partije koje su zadnje decenije aktivno učestvovale u uništavanju Crne Gore. U redu je da te partije dignu ruku i podrže Vladu, da za četiri godine dožive katarzu (nestanu ili se transformišu), ali ne i da određuju kako ćemo da živimo mi koji smo sa ulice izborili svoje pravo da stvaramo neko bolje društvo”, navode u Alternativi.

Ističu i da su njihovi sukobi sa DF-om, poznati i da nijesu ništa novo.

“Svaki sukob sa njima je bio u cilju da ih učinimo boljima, bržima i jačima. Nikad nijesmo imali malicioznu potrebu da tu partiju omalovažimo ili im učinimo nepravdu. Pošto su poslije pritisaka pristali da uđu u Vladu pod uslovima koje je PES postavio, to ih čini prihvatljivima.

Čitaj još:   PROBAJTE, ZA 30 SEKUNDI PROVJERITE DA LI VAM JE SRCE ZDRAVO: Potrebna vam je samo posuda sa vodom...

Između onih koji su služili režimu i onih koji nikad nijesu bili u koaliciji sa DPS- om mi biramo ove druge – DF. Sigurni smo da to neće promijeniti njihovo mišljenje o nama, ali će biti pravedno, onako kako Alternativa Crna Gora uvijek postupa”, poručuju iz Alternative.

Manjine su prihvatljive u Vladi i Alternativa će, kako kažu, kao građanska partija posvetiti posebnu pažnju da pripadnici manjinskih naroda budu dio Vlade, kroz sva tijela i izvršne organe vlasti.

“Prije nego što se učini nepopravljiva šteta, prije nego uđemo u fazu da izigramo povjerenje koje smo teško sticali boreći se rame uz rame sa građanima, molimo PES i njihov Glavni odbor da još jednom razmotre sve opcije. Naše mišljenje je jasno. Nikad sa onima koji su nas doveli dovde”, zaključuje se u saopštenju koje je objavljeno na Fejsbuk stranici Alternative.

izvor: gradskiportal.me

Čitaj još:   INTERVENTNA S PANCIRIMA: Potraga za ubicom iz bokserskog kluba, bio poznat istražnim organima... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more