IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE SA DRUGE STRANE: “Optužnica je dotukla Dodika, zaboravio je da je već patosiran; Uzalud mu je i Milanko Kajganić…” (foto)

OVOO je vrijeme, tokom istrage i podizanja optužnice…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, suvota, 26. VIII. 2023… 09: 58… MILE SA DRUGE STRANE: “Optužnica je dotukla Dodika, zaboravio je da je već patosiran; Uzalud mu je i Milanko Kajganić…” (foto)

Dodikove snage za “otpor” su poodavno preporozne i vrlo lako se mogu okrenuti protiv njega. On niti može niti smije ikome da vjeruje ni iz najbližeg okruženja. Paranoja je njegov kontinuitet bila i dok je stajao, a pojačala se otkako puže.

Piše: Slobodan Vasković

1. Milorad Dodik pokušava se pridići iz puzajuće pozicije u koju je sam sebe doveo 22.08.o.g., prihvatanjem niza zakonskih akata za koje je, samo dan ranije, rekao da neće biti prihvaćeni.

2. Međutim, taj 22.08. bio je dan kada je Dodik sam sebi napravio ogromnu štetu i pokazao koliko je, suštinski, slab i uplašen od sukoba sa SAD i Zapadom koji je sam izazvao, a sada bi sve druge da žrtvuje u toj krizi.

3. Da bi sakrio do koje mjere se ponizio 22.08. i, uzalud, polizao sve što je popljuvao, zasuo je javnost pravom superćelisjkom olujom laži od koje je ona ispaljena od Staše Košarca, nasilnika nad ženama, najveća – da je Savjet ministara raspravljao o Zakonu o Ustavnom sudu bez stranih sudija, što je lakonski demantovao Sevlid Hurtić, obrisavši tako pod Košarcem. Oba su ministri u Savjetu ministara BiH.

4. Dan kasnije u Sud BiH proslijeđena je dorađena optužnica protiv Dodika i Miloša Lukića, v.d, direktora Službenog glasnika, što je puzajućem Dodiku pokazalo da mu nikakvo gmizanje pred SAD-om i Zapadom ne pomaže.

5. Prije nego nastavim, da konstatujem da je tog 22.08. Dodik potpuno javno ogolio stvarno stanje u RS i pokazao da nikakve institucije tog entiteta ne postoje, da su slupana forma, a da je sva njihova preostala, nevelika, moć u njegovim rukama.

Čitaj još:   CRNA GORA: Zaplijenjena tona i po kokaina... (foto)

6. Jednostavnije rečeno, Uzurpator je sam demonstrirao nebitost RS za njega i kamarilu koja ga podržava, insistirajući isključivo na sopstvenoj bitnosti i spremnosti da RS žrtvuje kako bi sebe spasao, pa makar i gmižući.

7. Kamarila koja ga podržava je u strahu od nadolazećih događaja, ali u još većem strahu od Dodika i ne smiju da pomisle da kažu bilo šta suprotno od onog što puzajući Dodik ispaljuje, mnogo češće mijenjajući “politike” nego čarape.  

8. Strah je ovladao Dodikom, njegovi potezi su panični, kreće se iz krajnosti u krajnost. Dodika nikada ne potcjenjujem, ali strah ga je savladao, ne može da preokrene tu pogubnu situaciju i samo će nastaviti da dublje tone, do svog političkog kraja koji nije tako dalek kako bi on želio da predstavi. Optužnica ga je dotukla. 

9. Pokušao se, nakon njenog upućivanja u Sud BiH na potvrđivanje, pridići, vraćajući se na matricu uvreda i prijetnji, navodnog pokazivanja mlohavih “mišića”, porukom SAD-u i velikoj Britaniji  “Hoćete igru moći? Igrat ćemo igru moći”!

10. Dodik je zaboravio da je već patosiran; Da je sam sebe, 22.08., bacio pod noge i SAD-u i Velikoj Britaniji i EU, a sada iz te situacije tvrdi kako će on igrati “Igru moći”, premda više nije sposoban ni za “Tetris”.

11. Istina je da će on biti tek subjekt na kojem će se demonstrirati moć velikih sila i da će na kraju tog procesa biti teško poražen i politički totalno devastiran. Iz puzajuće pozicije gotovo nemoguće je pružiti bilo kakav ozbiljniji otpor. Jednostavnije rečeno, Dodika politički “melju” od nogu!

Čitaj još:   HIT VIDEO IZ MOJKOVCA: Pade Milun Zogović, a u ruci mu TROBOJKA

12. Dodikove snage za “otpor” su poodavno preporozne i vrlo lako se mogu okrenuti protiv njega. On niti može niti smije ikome da vjeruje ni iz najbližeg okruženja. Paranoja je njegov kontinuitet bila i dok je stajao, a pojačala se otkako puže.

13. Uzalud mu je Milanko Kajganić kupovao vrijeme, tokom istrage i podizanja optužnice, da bi mu omogućio kreiranje i demonstraciju histerične kampanje poslušnika, ali ne i Naroda, protiv akta podizanja optužnice protiv njega.

14. Najavljene demonstracije pred Sudom i Tužilaštvom BiH zbog podizanja optužnice samo su dalje pokazivanje slabosti, nikakve moći.

15. Dodikovi “treneri” još uvijek peškir neće baciti i ring, ali je donešen i veoma vidljiv.

(slobodanvaskovic.blogspot.com) 

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more