IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZORAN Živković: Na Balkanu ima puno ratnohuškačkih televizija ali Gradska TV sigurno nije među njima… (foto)

Od osnivanja, Gradska RTV bila je izložena napadima i etiketiranju dijela političkog i društvenog spektra. Poslednjih dana svjedočimo kulminaciji tih napada, uključujući i to da smo optuženi za širenje govora mržnje. Gradska Televizija će u narednom periodu pitati svoje sagovornike, ali i one koji su, namjerno i smišljeno, odbijali da to budu, da li su u našim emisijama ikada prepoznali ono za šta nas optužuju.

Danas prenosimo odgovor nekadašnjeg predsjednika Vlade Srbije i jednog od najblizih saradnika premijera Zorana Đinđića, Zorana Živkovića, objavljen 31. jula 2023. godine u Dnevniku Gradske televizije u 19 sati.

“Sve ono što sam video na Gradskoj TV je daleko od toga da može dati takva negativna etiketa. To je TV koja se bavi izveštavanjem građana, a vesti, naravno, nisu uvek prijatne, nisu uvek afirmatvne ni za vas, ni za opoziciju, ni za bilo koga trećeg. U svakom slucaju, apsolutno nema osnova za ocjenu o “govoru mržnje” na Gradskoj TV. 

Čitaj još:   MILE DODIK PUKAO NAČISTO: Pozvao novinare da u Predsjedništvu zapjevaju "Nema te više Alija"... (foto)

Kao što znate, u regionu imamo mnogo ratnohuškačkih televizija, televizija koje propagiraju laži i nameštanja… Gradska TV  sigurno nije među njima.

Pitanje je da li su aktuelne vlasti u regionu uopšte sposobne za racionalno razmišljanje. Dominantan narativ je– napadnu te nekoga, pa neka nađe način da se brani… Bojim se da je to glavna strategija i u Crnoj Gor i u Srbiji, ali i u regionu”.

izvor: gradskiportal.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   TEŽAK SUDAR U AUSTRIJI, BH. DRŽAVLJANIN (28) UPRAVLJAO MINIBUSOM: Jedna je poginula a 11 povrijeđenih osoba... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more