IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS NA SNAZI NARANČASTI METEOALARM, temperature i do 39 C: Od utorka promjena vremena i znatno osvježenje… (foto)

PRIPREMITE SE ZA PROMJENE: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do sredine naredne sedmice- kraj toplotnog vala. Ali, strpite se još danas i sutra…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 27. VIII. 2023… 10: 58… DANAS NA SNAZI NARANČASTI METEOALARM, temperature i do 39 C: Od utorka promjena vremena i znatno osvježenje… (foto)

Danas će preovladavati sunčano i vruće vrijeme, zbog čega je na snazi narandžast meteoalarm…

Vjetar slab do umjeren uglavnom zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 33 do 39 stepeni Celzijusovih, u Sarajevu oko 36.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u ponedjeljak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva jače naoblačenje sa zapada, što u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može usloviti pljuskove i grmljavinu.

Tokom noći, u većem dijelu zemlje, kiša, pljuskovi i grmljavina. Obilnije padavine u južnim i zapadnim područjima zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 30 do 36, na sjeveroistoku Bosne do 39 stepeni.

nedelja 27. 08.2023. godine
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Približavanje pogoršanja sa zapada uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Moguće su reakcije na promjenu, ponajviše u vidu glavobolje, iscrpljenosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti ili planirati iste u jutarnjim satima. Također je neophodno provoditi mjere zaštite od sunca i vrućine.

Čitaj još:   DANAS ĆE LITI KIŠE, NA KROVOVE NAŠEG GRADA…

ponedeljak 28. 08.2023. godine
Zbog nadolazeće promjene vremena biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Mada će prolazak fronte uzrokovati jačanje tegoba kod osjetljivih osoba, opšta slika će krajem dana zahvaljujući osvježenju, padavinama i nešto nižim temperaturama, ipak biti ljepša u odnosu na protekli period. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu promjene raspoloženja, glavobolje i dekoncentracije.

U utorak umjereno do pretežno oblačno. U jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku dana pljuskovi sa grmljavinom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. U zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 31 stepen.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjevernih smjerova, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 19 do 25, na sjeveroistoku Bosne do 28 stpeni.

U četvrtak pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar slab u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadnu, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, a dnevna od 16 do 22, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 26 stepeni C…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 6. avgust 2020. godine

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more