IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Poslanice PES- a zagovaraju, da bi trebalo usloviti BOŠNJAČKU stranku, da se distancira od saradnje sa DPS- om? (foto)

Prema informacijama Pobjede, bilo je sinoć disonantnih tonova u PES- u. Sjednicu Glavnog odbora pratile su i neke kontroverzne informacije, o čemu su pojedini mediji spekulisali.

Tako je u centralnoj informativnoj emisiji Televizije Vijesti saopšteno saznanje ove medijske kuće da se na sjednici Glavnog odbora ,,razmatra opcija da se pozove Bošnjačka stranka da raskine lokalne koalicije sa Demokratskom partijom socijalista u Bijelom Polju i Plavu“.

Ta informacija je posredno ,,ponuđena“ i Pobjedi iz dva izvora, ali sa nešto izmijenjenom ,,opremom sadržaja“.

Navodno su dvije poslanice, bliske Milatovićevoj struji u GO, zagovarale da bi, kada je odbačen dogovor sa ZBCG, trebalo usloviti Ibrahimovićevu stranku ,,da se distancira od saradnje sa DPS- om“.

Navodno, tako bi se moglo ,,pogledati u oči“ biračima PES-a koji su iz srpskog nacionalnog korpusa, a PES ,,osloboditi“ optužbi za izdaju ,,volje naroda“.

No, prilično je sporan domet takvog potencijanog poziva. Po analogiji, nije moguće postaviti takvu vrstu političkog ultimatuma pred BS, jer se gaze principi: SNP, koja bi trebalo da bude dio nove izvršne vlade, izbačena je iz lokalne vlasti u Beranama, a bivši DF je juče smijenio predsjednika SO Zete iz Demokrata.

Čitaj još:   ERVIN Ibrahimović: IDEMO DALJE, naš sljedeći cilj je EU...

Pobjedi je nezvanično kazano da takva vrsta ultimatuma nije bila tema sinoćnje rasprave, već je ,,pominjana samo u kuloarskim pričama“.

Mimo kuloara, jedno se čini izvjesnim: iako je dobio većinu unutar Glavnog odbora PES-a, Spajić i njegova ekipa će morati da mukotrpno rade i pregovaraju iza kulisa da bi se izborili za većinu tamo đe je i najvažnije – u Skupštini Crne Gore.

izvor. pobjeda.me, standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more