IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOJKO Spajić: Imamo većinu, ALEKSA Bečić na čelu Skupštine Crne Gore, ZBCG neće biti dio Vlade… (foto, video)

Predsjednik Evrope sad i mandatar Milojko Spajic rekao je nakon vecerasnje sjednice Glavnog odbora stranke da imaju skupstinsku vecinu za formiranje nove vlade. On je rekao da je par clanova glavnog odbora bilo protiv predlozenog formiranja vlade i par clanova koji su bili uzdrzani.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 27. VIII. 2023… 00: 58…  

Spajic je rekao da ocekuju podrsku 44 poslanika za formiranje nove vlade. Mandatar je rekao da je definitivno da savez “Za buducnost Crne Gore” nece biti dio nove vlade. Naveo je da su odbili pet ponuda. “Odbili su pet ponuda virtuelnu ponudu, pa prihvatili odjednom, o cemu se radi tu”, kazao je Spajić. Naglasio je i da je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić novi predsjednik parlamenta.

Sinoć je sa poslanicima te partije razgovarao mandatar i lider stranke Milojko Spajić, a nakon sastanka je saopšteno da postoji apsolutna saglasnost oko formiranja nove vlade. Na današnjoj sjednici GO PES-a nije viđen zamjenik predsjednika te partije i aktuelni šef države Jakov Milatović.

Generalni sekretar Pokreta “Evropa sad” Boris Pejović saopštio je kasno sinoć novinarima, da među poslanicima te stranke postoji apsolutna saglasnost oko formiranja 44. vlade, te da će poštovati odluku organa PES-a.

“Oko toga nije bilo dileme, jedino su to mediji malo podgrijali”, kazao je Pejović nakon sinoć održanog sastanka Kluba poslanika sa mandatarom Milojkom Spajićem.

Pejović je istakao da su razgovarali o svemu što ih čeka.

 (Foto: RTCG)

 (Foto: RTCG)

 (Foto: RTCG)

Demantovao je neke medijske navode i saopštio da sastanku, iz opravdanih razloga, nije prisustvovala jedino poslanica Maida Gorčević.

Čitaj još:   VIC DANA Plavuša za ruletom...

Na mreži X sinoć se oglasio i sam Spajić, riječima “jedinstveno grabimo ka Evropi sad 2, minimalne penzije 450 eura, (prosječne 600 eura), minimalne zarade 700 eura (prosječne 1.000 eura). Uz to je objavio i fotografiju sa sastanka. 

Spajić je kolege poslanike iz partije sinoć informisao kako će izgledati nova Vlada Crne Gore, ko će je činiti i koji će joj biti glavni prioriteti.

Na sastanak nijesu bili pozvani predstavnici CIVIS-a i Ujedinjene Crne Gore, koji sa mandatarom pregovaraju odvojeno. 

Pri sadašnjem stanju, dio nove vlade mogli bi biti PES, Demokratska Crna Gora, stranke manje brojnih naroda i SNP Crne Gore. Još se ne zna da li i savez ZBCG može da bude dio nove vlasti. 

BONUS VIDEO: Aleksa BEČIĆ: OBEĆALI SMO GRAĐANIMA CRNE GORE DA ĆEMO BITI PODRŠKA VLADI

Glavni odbor Bošnjačke stranke (BS) je u utorak uveče u Rožajama odlučio da će ući u Spajićev kabinet, a predsjednik BS Ervin Ibrahimović je saopštio da ih je mandatar Milojko Spajić obavijestio da koaliciju “Za budućnost Crne Gore“ neće pozvati u Vladu. Dio Vlade trebalo bi da budu Albanski forum i Albanska alijansa. 

Ujedinjena Crna Gora, čiji predstavnici su bili na listi PES, navela je da je neprihvatljivo da u ime mandatara govore decenijski saveznici DPS-a. Ona se založila da mandatar obezbijedi sve informacije o strukturi, planu rada i prioritetima nove vlade. 

Civis, Ujedinjena Crna Gora i još jedan broj poslanika sa liste PES iskazali su još ranije namjeru da ne podrže vladu koncipiranu bez podrške najmanje 49 poslanika.

Čitaj još:   TUŽNA VIJEST: Na ahiret preselio MEHO MUSEMIĆ...

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović 10. avgusta predložio je Spajića za mandatara.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG) ranije je saopštila da je prihvatila javno iznijetu ponudu mandatara za sastav nove Vlade Milojka Spajića, rekao je jedan od njenih lidera Andrija Mandić.

Iz Pokreta Evropa sad (PES) su saopštili da koalicija ZBCG nije prihvatila ponudu PES- a, prema kojoj je trebalo da im između ostalog, pripadnu tri ministarstva i mjesta potpredsjednika Vlade i Skupštine.

BONUS VIDEO: MILOJKO Spajić predstavlja program i ciljeve vlade Crne Gore…

Izvor: Rtcg

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more