IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sad je gotovo i matematički: CRNA GORA će sa Litvanijom u utorak odlučivati o prvom mjestu u grupi D… (foto, video)

Plasmanom u drugi krug naša selekcija je već ostvarila najbolji rezultat na ovom takmičenju, s obzirom na to da je prije četiri godine u Kini upisala samo jednu pobjedu (na kraju protiv Japana), za konačno 25. mjesto.

MANILA: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 27. VIII. 2023… 11: 58… Sad je gotovo i matematički: CRNA GORA će sa Litvanijom u utorak odlučivati o prvom mjestu u grupi D… (foto, video)

Matematički je Crna Gora u drugoj rundi Mundobasketa!

Sad je gotovo i matematički: Crna Gora u drugoj rundi Mundobasketa!

San je ostvaren, košarkaši Crne Gore su prvi put izborili plasman u drugi krug Mundobasketa (u tek drugom nastupu), i to već poslije drugog kola grupe D– nakon ključne pobjede protiv Meksika na startu, izabranici Boška Radovića su pobijedili i Egipat (89: 74) i kolo prije kraja osigurali jedno od prva dva mjesta koja vode dalje.

Matematička potvrda prolaza stigla je nakon ubjedljive pobjede Litvanije protiv Meksika (96:66), pa će Crna Gora i Litvanija (imaju skor 2- 0) u utorak, od 14.30 sati po našem vremenu, u Manili odlučivati o prvom mjestu u grupi.

Pobjednik tog meča će u drugu rundu prenijeti dva boda i imati veće šanse da se bori za četvrtfinale, u novoj grupi, sasvim izvjesno sa Sjedinjenim Američkim Državama i Grčkom…

Čitaj još:   LOŠA VIJEST: Goran Ivanišević pozitivan na koronavirus… (foto + video)

Crna Gora je, tako, potvrdila da partije u posljednje dvije godine, u kvalifikacijama za Mundobasket, i na Evropskom prvenstvu, nijesu bile slučajnost, naprotiv. To je rezultat velikog rada, zalaganja, ogromne energije i kvaliteta svih igrača koji su prošli kroz reprezentaciju, te predanog rada selektora Radovića i njegovog stručnog štaba, koji su pronašli pravu sinergiju sa ekipom.

Plasmanom u drugi krug naša selekcija je već ostvarila najbolji rezultat na ovom takmičenju, s obzirom na to da je prije četiri godine u Kini upisala samo jednu pobjedu (na kraju protiv Japana), za konačno 25. mjesto.

Nakon pobjeda protiv Meksika i Egipta, koje su bile imperativ za „crvene“, za Crnu Goru od meča sa Litvanijom počinje „novi“ dio šampionata, protiv velikih košarkaških selekcija, protiv kojih će moći da uživa i da se „izmjeri“ sa jačima od sebe, posebno Amerikancima. I, možda, napravi neki podvig…

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   ZADNJI SATI VRELOG APRILSKOG VREMENA: Stižu nam pljuskovi, grmljavina i nagli pad temparature... (foto)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more