IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA- TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: MUHAREM Frenjo, stradao na motoru, bio je poznati autolimar i prvo dijete rođeno u povratničkoj zajednici u Stocu… (foto, video)

Muharem Frenjo je bio prvo dijete rođeno u povratničkoj zajednici u Stocu i zasigurno jedno od prvih rođenih u povratničkim sredinama u cijeloj Bosni i Hercegovini.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 28. VIII. 2023… 18: 38… TUGA VELIKA- TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA: MUHAREM Frenjo, stradao na motoru, bio je poznati autolimar i prvo dijete rođeno u povratničkoj zajednici u Stocu… (foto, video)

Motociklist Muharem F. je smrtno stradao, dok su vozač Golfa i njegova suputnica 23- godišnja Ž. J. zadobili lakše ozljede. Njima je liječnička pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Muharem Frenjo (Foto: Facebook)

Muharem Frenjo (Foto: Facebook)

Motociklist F. M. (27) iz Stoca poginuo je u teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu, 26. 8. 2023 oko 16:10 sati dogodila na cesti magistralne ceste M-18, Sarajevo – Olovo.

Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, F. M., koji je upravljao motociklom Suzuki, sudario se s automobilom Golf, za čijim volanom je bio K. B. (24).

Motociklist Muharem F. je smrtno stradao, dok su vozač Golfa i njegova suputnica 23-godišnja Ž. J. zadobili lakše ozljede. Njima je liječnička pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Prijatelji se na društvenim mrežama opraštaju od nastradalog Muharema koji je bio poznati limar iz Hercegovine. Volio je automobile i motocikle, piše Crna-hronika.info.

Svi koji su i koji poznaju ovu obitelj bez obzira na nacionalnost su u žalosti za ovim momkom među njima i ja.

Čitaj još:   SKANDAL U SREBRENICI: U VETERINARSKOJ STANICI „SREĐUJU“ PAPIRE ZA DRŽAVLJANSTVO SRBIJE???

Bio je predobar momak koji je jučer izgubio život ma dionici ceste Olovo-Sarajevo. Riječ je o vrsnom autolimaru koji sa bratom radio čuda u malom gradu na Bregavi (Stolac).

Braća su posao naslijedili od oca i nastavili lijepu tradiciju kako pomaganju ljudima svojom dobrotom tako i svojim radom.

Riječ je o Muharemu Frenji i Autolakirerskoj radionici DiV. Hercegovina u ovom trenutku tuguje za gubitkom koji je nenadoknadiv za sve nas koji dole živimo, a posebno za građane.

Muharem Frenjo je, koliko pamtim, prvo dijete rođeno u povratničkoj zajednici u Stocu i zasigurno jedno od prvih rođenih u povratničkim sredinama u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Teško je nekom neupućenom objasniti značaj te skromne, hrabre povratničke porodice i nekolicine prvih povratničkih porodica za sve Stočane. Pretrpjeli su brojna iskušenja i teškoće, a njihova kuća je uvijek bila utočište za sve druge koji su tada još uvijek povremeno dolazili u Stolac.

Sa svojom zajednicom se Muharem tako rodio i srodio. Oni koji ga poznaju najbolje i reći će da je bio upravo takav, prkosan, pomalo svojeglav, a neizmjerno dobrodušan, uvijek susretljiv i iskren prijatelj. Volio je i živio svoj Stolac.

Porodici, a posebno majci Senadi, želim sabur, a Muharemu da tamo gdje se svi vraćamo zagrli svoga babu Šaćira i da zajedno s njim sada hodi dženetskim baščama.

Čitaj još:   UŽAS U BOGOSLOVIJI: PROFESOR ME SILOVAO I U CRKVI...

BONUS VIDEO: Teška prometna nesreća na autocesti A3 u kojoj su poginule majka i kći

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more