IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: Fala vi za te priganice… (foto)

Lideri ove koalicije Andrija Mandić i Milan Knežević zaista nisu u stanju da učine bilo šta bez sugestija srpskog predsjednika Vučića. Baš kao oni đaci iz prvih školskih klupa riješeni da se dodvore učitelju za što bolju ocjenu. Baš kao prave ulizice koje niko, nikada nije volio.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 27. VIII. 2023… 11: 58… ŽELJKO Vukmirović: Fala vi za te priganice… (foto)

Suza suzu stiže. Mada, nije kraj. Još će oni da slušaju svog učitelja i sponzora…

Piše: Željko Vukmirović

Ako je iko ikada na neki volšeban način stigao do zaključka da su ostaci Demokratskog fronta nezavisna politička koalicija, užasna greška. I to ona koja se svakodnevno prikazuje, bez ustručavanja. Nova potvrda o tome je stigla nakon okončanja pregovora za ulazak u novu crnogorsku Vladu. Plačkasta verzija.

Lideri ove koalicije Andrija Mandić i Milan Knežević zaista nisu u stanju da učine bilo šta bez sugestija srpskog predsjednika Vučića. Baš kao oni đaci iz prvih školskih klupa riješeni da se dodvore učitelju za što bolju ocjenu.

Baš kao prave ulizice koje niko, nikada nije volio. I to je, upravo, najveća ostvarena šteta od početka višestranačja u Crnoj Gori. I to u bogatoj produkciji svih novih ostvarenih šteta od kojih bi i promašaji holivudskih blokbastera ispali presmiješni.

Čitaj još:   AKADEMIK Abdulah Sidran, nije više na intenzivnoj njezi zdravstveno stanje mu je sve bolje i bolje...(foto)

Bilo je, zaista, sijaset modela i primjeraka i u zajedničkom DPS-u u vrijeme vladavine srpskog predsjednika Slobodana Miloševića, pa i nakon 1997. godine sve do obnove nezavisne države.

Ipak, učinak Demokratskog fronta koji je osnovan 2012. godine, baš po stupanju na vlast Aleksandra Vučića i po početku njegove nove rasprodaje stare ideje “srpskog sveta”, prevazilazi sve poznate dodvoravačke epizode emitovane u Crnoj Gori u, priznaćete, enormnoj konkurenciji.

Ostaci Demokratskog fronta su prešli dug put od triler žanra prikazivanog na podgoričkoj glavnoj ulici 2015. i 2016. godine, jedne posebne drame koja je svoje mjesto obezbjedila i na ruskim frekvencijama pod imenom “konzervativna revolucija”, pa preko podaničke melodrame nakon ućutkivanja od strane srpskih popova i njihove prezentacije “litija”, sve do pregovora sa mandatarom Spajićem i potpune nesposobnosti da sami odluče što im je činiti. I tako zaglavili u komediji.

Sada su u društvu podsmijeha i ruganja. Suza suzu stiže. Mada, nije kraj. Još će oni da slušaju svog učitelja i sponzora, još će da ginu u poniznosti za bolju ocjenu, još ima prostora da nam zagorčaju živote pod svojim ironičnim nazivom Za budućnost Crne Gore.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: RAJO se, zaista, snašao, što će biti s Milančetom? (foto)

Neka hvala vam za tu budućnost. I fala vi za te priganice.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more