IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OLUJNO NEVRIJEME U HERCEGOVINI: Grom udario u kuću, velik broj oborenih stabala… (foto, video)

U večernjim satima je oko 20 sati grom udario u obiteljsku kuću u Pologu kod Mostara, potvrđeno je iz PVP Mostar.

MOSTAR: BiH, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 29. VIII. 2023… 21: 38… OLUJNO NEVRIJEME U HERCEGOVINI: Grom udario u kuću, velik broj oborenih stabala… (foto, video)

U Mostaru je u kratkom periodu pala velika količina kiše, a zabilježen je i veliki broj udara gromova.

Foto: FENA

Olujno nevrijeme praćeno grmljavinom u ponedjeljak je oko 20 sati zahvatilo Mostar, ali i veći dio Hercegovine. U Mostaru je u kratkom periodu pala velika količina kiše, a zabilježen je i veliki broj udara gromova.

U ponedjeljak je oko 20 sati grom udario u obiteljsku kuću u Pologu kod Mostara, potvrđeno je za portal Bljesak iz PVP Mostar.

Kako su kazali, trenutno je pristigao veći broj prijava zbog oborenih grana i stabala, nove prijave još uvijek pristižu i više detalja bit će poznato nakon intervencija. 

Podsjetimo, Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narančasto upozorenje za više regija. Od 16 sati kiša je već zahvatila određena područja, no veći dio BiH je “na udaru” od 18 sati.

Čitaj još:   BALŠA Knežević: Rupa zvana Dritan... (foto)

Za mostarsku regiju nevrijeme je najavljeno sve do ponoći, a iz FHMZ-a su kazali kako se očekuje žestoka oluja s grmljavinom. 

Može doći do oštećenja imovine i drveća. Iznenadna poplava, udari vjetra i grad su mogući. Može se očekivati poremećaj u transportu i aktivnostima na otvorenom.

Destabilizacija vremena je posebno očekivana u brdsko- planinskim krajevima srednje Bosne. Također, najasnažnije nevrijeme se očekuje uz granično područje sa Hrvatskom te na sjeveru i sjeveroistoku BiH.

Večeras stiže i fronta koja okončava talas vrućina i donosi osvježenje koje će se osjetiti i za narende dane.

Za regionalni portal iBalkan.net iz Hercegovine i BiH prati naša dopisnica ĐIĐA Bojadžić…

izvor iBalkan.net/ Bljesak.info.ba
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more