IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Otvoreno prvo javno kupatilo za ljude u stanju socijalne potrebe… (foto, video)

U centru Sarajeva, na adresi Mula Mustafe Bašeskije 9, otvoreno je javno kupatilo za ljude u stanju socijalne potrebe, prije svega korisnike Restorana dobre volje Udruženja Pomozi.ba.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 29. VIII. 2023… 19: 38… SARAJEVO: Otvoreno prvo javno kupatilo za ljude u stanju socijalne potrebe… (foto, video)

U početnoj, testnoj fazi kupatilo će raditi tri dana sedmično, ponedjeljak, srijeda i petak u periodu od 11 do 16 sati. Usluga je besplatna, a uključuje pored tuširanja, pranje i sušenje veša, a za sve korisnike na raspolaganju će biti i garderoba koju također mogu preuzeti ukoliko je njihova dotrajala i potrebna im je nova. Svim korisnicima će biti osigurani šamponi i gelovi za tuširanje, te peškiri.

– Objekat je uređen po najnovijim standardima i raspolaže sa četiri ženske i tri muške tuš kabine, dva toaleta, četiri mašine za pranje i sušenje veša, ogledalima, fenovima za kosu.

Čitaj još:   JAVIO SE ČOVJEK STIJENA: "Ubice, ja sam spreman, USKORO SAM SA VAMA..."

Kako ne bi dolazilo do eventualnih gužvi i prevelikog čekanja, potrebno je zakazivanje unaprijed. Korisnici će dobiti termine i u datom vremenskom roku moći će iskoristiti ovu uslugu koja će im nadamo se uveliko olakšati život – saopćili su iz Pomozi.ba i dodali:

– Jer, većina korisnika Restorana dobre volje u Sarajevu živi u izuzetno lošim uvjetima, te često nemaju za osnovne životne potrepštine. Na ovaj način će moći koristiti mašine za pranje i sušenje veša potpuno besplatno, jer većina njih ne posjeduje te uređaje, a uštedjet će i na računima za električnu energiju i vodu.

Općina Stari Grad je ustupila prostor.

Bonus video: Zloupotreba kartona pacijenata u Kantonu Sarajevo: Čeka se reakcija tužilaštva

izvor Faktor.ba

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more