IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKO PITANJE- Da li biste nosili PAMETNI PRSTEN? Apple želi da proizvede BAŠ TO… (foto, video)

Nedavno smo svjedočili predstavljanju Apple Vision Pro, koji je drugi nosivi uređaj u paleti proizvoda kompanije Apple. Ali, izgleda da bismo uskoro mogli da dočekamo i dolazak Apple pametnog prstena.

ISTANBUL: Svijet, Zaninljivosti, vijesti, ponedeljak, 29. VIII. 2023… 12: 38… VELIKO PITANJE- Da li biste nosili PAMETNI PRSTEN? Apple želi da proizvede BAŠ TO… (foto, video)

Pametni prsten koji bi mogao “da prima obavještenja s pametnog telefona i generiše vibraciono upozorenje”. Prsten je osmišljen za slanje ulaznih podataka drugim pratećim nosivim uređajima poput pametnih satova, uređaja za praćenje zdravlja, slušalica i drugih sličnih uređaja.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Ova ideja nije sasvim nova. Već se nagađalo o tome i ranije, uz mnogo različitih patenata i glasina koje su ukazivale na namjeru brenda da se proširi i na ovaj segment tržišta.

Kompanija sa sjedištem u Kupertinu podnijela je prijavu za patent za pametni prsten Odeljenju za patente i trgovinu Sjedinjenih Država (USPTO), izvještava Apple Insider.

U ovom konkretnom patentu, Apple istražuje mehanizme pomoću kojih prsten djeluje kao uređaj za obavještenja i kao mehanizam za unos, a ne kao “pametni prsten” u konvencionalnom smislu. Ovaj patent prstena predlaže fiksni središnji prsten i rotirajući eksterni prsten.

Čitaj još:   RANKO Đonović: DRITAN- URA nema pojma šta se događa u državi ili igraju igru za nekog drugog...

BONUS VIDEO: Ako imate iPhone, OVO MORATE ISPROBATI!

Ovaj patent takođe opisuje prsten koji bi mogao “da prima obavještenja s pametnog telefona i generiše vibraciono upozorenje”. Nadalje, prsten je osmišljen za slanje ulaznih podataka drugim pratećim nosivim uređajima poput pametnih satova, uređaja za praćenje zdravlja, slušalica i drugih sličnih uređaja.

Kao što znamo, patenti nisu garancija da će uređaj ikada biti javno dostupan. Veliki brendovi poput Applea registruju razne tehnologije, neke će se ostvariti, dok druge možda neće nikad ugledati svijetlo dana.

Ipak, bitno je istaći da Apple već godinama kontinuirano patentira ovaj koncept. To još uvijek nije garancija, ali predstavlja pozitivan znak jer ne bi posvetili toliko vremena nečemu ako se bar ne nadaju da će to eventualno nekada i objaviti.

BONUS VIDEO: „Motiv“ pametni prsten – za razliku od drugih prstenova, ovom je fokus na fitness-u

Čitaj još:   EMINA MILOŠEVIĆ: “Nema vakcine prije Nove godine, dozvola tek 29. decembra...” (foto i video)

izvor Kolektiv.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more