IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: U poslijepodnevnim i večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina… (foto)

Najave jačih pljuskova lokalno može pasti 30- 60 litara kiše po metru kvadratnom. Udari vjetra 50- 70 km/ h. Nevrijeme će se postepeno premještati sa zapada prema istoku zemlje.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti vijesti, ponedeljak, 29. VIII. 2023… 09: 38… VRIJEME DANAS: U poslijepodnevnim i večernjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina… (foto)

U Sarajevu veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Jača kiša praćena grmljavinom se očekuje u noći na utorak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 35 stepeni C.

Jutros je pretežno oblačno na zapadu i jugozapadu Bosne, a u većem dijelu zemlje je mala do umjerena naoblaka, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 15; Bugojno, Drvar, Ivan Sedlo, Prijedor i Sanski Most 18; Banja Luka, Široki Brijeg i Zenica 19; Bihać i Sarajevo 20; Tuzla 22; Bijeljina, Mostar i Trebinje 23; Doboj 24; Gradačac i Livno 25; Neum 28 stepeni Celzijusa.

Danas će jače naoblačenje sa zapada u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Moguće je i jače nevrijeme. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni.

U Sarajevu veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Jača kiša praćena grmljavinom se očekuje u noći na utorak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 35 stepeni.

Čitaj još:   PRIPREMITE SE ZA POTOP: Evo kada će, gdje i koliko padati do kraja nedjelje… (foto)

ponedeljak, 28.08.2023.godine
Zbog nadolazeće promjene vremena biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Mada će prolazak fronte uzrokovati jačanje tegoba kod osjetljivih osoba, opšta slika će krajem dana zahvaljujući osvježenju, padavinama i nešto nižim temperaturama, ipak biti ljepša u odnosu na protekli period. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu promjene raspoloženja, glavobolje i dekoncentracije.

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina je u ranim jutarnjim satima. Tokom dana lokalni pljuskovi se uglavnom očekuju na području Hercegovine, jugozapadu Bosne i Krajini. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog smjera. Povremeno jakih udara vjetra može biti na zapadu, sjeverozapadu i djelomično u centralnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro i nestabilno sa pljuskovima praćenim grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima, moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena, na jugu zemlje do 26 stepeni C…

Čitaj još:   RED KIŠE, RED SUNCA, SVE DO…: Sunčana jutra uz umjerenu oblačnost, dnevne temparature do 18 stepeni C, vrijeme narednih dana… (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more