IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI “21. maj”: Formiranje vlade pretvorilo se u nacionalistički bijes Vučićevih marioneta…

Formiranje 44. Vlade pretvorilo se u političku burlesku i nacionalistički bijes Vučićevih marioneta- ocijenili su iz Građanske inicijative “21. maj”.

–  Mandatar Spajić koji je u politiku dolutao preko SPC sada se suočava sa osvetničkom i sabotirajućom reakcijom velikosrpske posluge u Crnoj Gori. Čim su beogradske marionete, koje pritom Spajića optužuju da je poslušnik ambasada Kvinte, shvatile da neće biti u Vladi krenulo je litijaško guslanje o “ugroženom srpstvu” i “svekolikom izdajstvu” – navodi se u saopštenju. 

Time je, kako dodaju, “profesionalno srpstvo, navođeno iz Vučićevog kabineta, jos jednom pokazalo u kakvoj je muci kada se suoči sa gubitkom postavgustovskih namještenja i apanaža”.

– Zato se ovih dana crnogorska javnost ponovo suočava sa raznovrsnim političkim bulažnjenjima i mrziteljskim prijetnjama od strane ostataka i prirepaka DFa, iza kojih se naravno naziru i mantije srpskih agenturnih popova, samo što su im sada mete njihovi dojučerašnji saveznici. Ali, to je sitan problem u odnosu na neskrivene šovinističke izjave i poruke upućene manjinskim narodima i posebno predstavnicima bošnjačkog, albanskog i hrvatskog naroda – ističu iz GI “21. maj”. 

Čitaj još:   LUDA IDEJA: OD ALBANSKE MAFIJE NARUČIO, UBISTVO SVOJE ŽENE...

Iznova se, smatraju, “potvrđuje da velikosrpski nacionalizam, bio pijemontski ili provincijalni poput crnogorskog, prihvata manjinske narode i njihove političare samo kao folklorni dekor u izvršnoj vlasti”.

– Zato je važno da građanska i proevropska Crna Gora bezrezervno stane u odbranu multietničkog društva i prava manjinskih naroda. Progresivna Crna Gora ne postoji bez nacionalne ravnopravnosti i zaštite svih nacionalnih identiteta, baš kao što njena perspektiva nije moguća bez marginalizacije velikosrpskih političkih i društvenih grupa – zaključili su iz GI “21. maj”.

izvor: Pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more