IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TOPLOTNI TALAS IZA NAS: Danas oblačno, najviša dnevna temperatura do 29 C… (foto)

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, između 24 i 29°C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 29. VIII. 2023… 10: 38… TOPLOTNI TALAS IZA NAS: Danas oblačno, najviša dnevna temperatura do 29 C… (foto)

Jutros je pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada na istoku i sjeveroistoku Bosne i lokalno na području Krajine, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine…

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 8; Ivan Sedlo 14; Sokolac 15; Bugojno i Drvar 16; Bihać, Sanski Most i Široki Brijeg 17; Livno, Sarajevo i Zenica 18; Gradačac, Trebinje i Tuzla 19; Banja Luka, Mostar i Zvornik 20; Neum i Stolac 22 stepena Celzijusa.

U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prolazna kiša na istoku i sjeveroistoku Bosne. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom uglavnom se očekuju na području Hercegovine, jugozapadu Bosne i Krajini, rijetko u centralnim ili sjevernim područjima. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog smjera.

Povremeno jakih udara vjetra može biti na zapadu, sjeverozapadu i djelomično u centralnim područjima Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni.

utorak, 29.08.2023. godine
Osvježenje, uslovljeno pljuskovima i nešto nižim temperaturama u odnosu na protekle dane pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će postepeno oslabiti.

Čitaj još:   ZATIŠJE PRED BURU: Stiže nova promjena vremena, danas oblačno, u petak pada snijeg... (foto)

U srijedu će u Bosni i Hercegovini biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima praćenim grmljavinom. Jači pljuskovi su mogući na području Hercegovine i sjeveru Bosne. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima, moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U petak će u Hercegovini biti mala do umjerena naoblaka. U Bosni oblačnije prije podne, po kotlinama sa maglom. Smanjenje oblačnosti se očekuje u drugom dijelu dana. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

Čitaj još:   VRIJEME SE MIJENJA: Danas oblačno, maksimalna temperatura 24 stepena...

Glavnina padavina je u ranim jutarnjim satima. Tokom dana lokalni pljuskovi se uglavnom očekuju na području Hercegovine, jugozapadu Bosne i Krajini, prenosi FHMZ.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more