IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS I VEDRO I OBLAČNO, TEMPERATURA TEK DO 26 °C: Nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima za četvrtak skoro… (foto)

Od sredine dana prema večernjim satima lokalno jači pljuskovi su mogući, najniža jutarnja temperatura većinom između 11 i 16°C, na jugu do 19°C.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 30. VIII. 2023… 09: 58…  DANAS I VEDRO I OBLAČNO, TEMPERATURA TEK DO 26 °C: Nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima za četvrtak skoro… (foto)

Vjetar slab većinom južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni Celzijusovih, u Sarajevu oko 24 C…

U BiH danas nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima

U Bosni i Hercegovini danas će biti djelimično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, prenosi Anadolu.

Od sredine dana prema večernjim satima lokalno jači pljuskovi su mogući na području Hercegovine, Krajine i sjeveru Bosne, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni Celzijusovih, u Sarajevu oko 24.

srijeda, 30.08.2023. godine
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi na području Hercegovine i sjeveru Bosne remetiti ugođaj, umjerene temperature ipak će djelimično ublažiti negativne efekte promjene. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene, pri tome bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 10. februar 2022. godine

U četvrtak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima, moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 C…

U petak u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni oblačnije prije podne, po kotlinama sa maglom. Više sunčanog vremena u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepena.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 C…

Čitaj još:   Sergej PORUČIO VUČKU: "Vučiću, plačip*čko, ovde sve staje!" (video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more