IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEĐELJKO Peković, auto- kolonaška Viber grupa: “Policija pita koliko će sve trajati”, neka se obrate MILOJKU Spajiću- “Izdaja se ne prašta”… (foto)

Neđeljko Peković, koji je među admiinistratorima Viber grupe ‘Odbrana narodne volje’, kazao je kako je dao izjavu u policiji u svojstvu građanina.

Zvali su ga, ističe, povodom večerašnjih auto- kolona, interesujući se da li je on organizator.

“Rekao sam da je organizator narod. Rekao da sam dio naroda i da sam dio organizovanja zajedno sa narodom”, kazao je on.

Na pitanje koliko će trajati auto-kolona, kazao je policiji da ga postave lideru PES Milojku Spajiću.

“On je jedini koji može da da taj odgovor ako sjedne sa narodom za sto da porazgovaramo. Narod je prevaren i pokraden”, kazao je on.

Više desetina građana blokiralo je kružni tok na Zlatici, a istakli su transparent “Izdaja se ne prašta”. Predviđena je i auto-kolona povodom obilježavanja 30. avgusta ulicama glavnog grada Podgorice.

Jedan od okupljenih je Pobjedi rekao da su došli da odbrane 30.avgust 2020. godine i izbornu volju.

– Nećemo dozvoliti da Milojko Spajić formira Vladu sa bivšim koalicionim partnerima DPS-a. Lično nemam ništa protiv manjina, čak i smatram da trebaju da budu dio Vlade, ali Ibrahimović nikako. Nema jake Vlade bez Srba u njoj. Srbi moraju biti dio Vlade – kazao je jedan od okupljenih.

Grupa građana okuplja se i u Nikšiću, a auto-kolone su dogovorene u više gradova.

Kako smo danas objavili, u vajber grupi “Odbrana izborne volje”, u kojoj se poziva na auto-kolonu povodom obilježavanja 30. avgusta, dijele se uznemirujuće poruke i fotografije kojima se demonstrira netrpeljivost prema manjinama, govor mržnje i prijetnje, a broji oko 20.000 članova.

Spekulaciju da je jedan od administratora grupe “Odbrana izborne volje” Nedeljko Peković, koji je hapšen zbog više krivičnih djela, potvrdio je on lično portalu Vijesti. On je 2018. godine uhapšen zbog krivičnog djela iznuda.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović Stanković ZAHTIJEVA: "Hitno ispitati ulogu SPC u eventualnoj nabavci oružja"...

On je tom mediju rekao da je grupu formirao narod koji je osjetio izdaju.

Članovi grupe pišu i dijele uvredljive poruke i sadržaje na račun manjina u Crnoj Gori i lidera manjinskih partija. Tako su Ervin Ibrahimović, Mehmed Zenka i Nik Đeljošaj inspiracija za nizanje stihova. U istim stihovima se poziva na nasilje.

Jedan od korisnika grupe poziva na hapšenje mandatara za sastav nove vlade i lidera Pokreta “Evropa sad” Milojka Spajića. Na njegov račun u grupi je podijeljeno više uvredljivih sadržaja.

Korisnici grupe “Odbrana izborne volje” u porukama klevetaju one koji su “izdali narodnu volju”.

U grupi su dogovoreni termini polaska auto-kolona iz više gradova.

Na društvenim mrežama danas je osvanula i fotografija sa natpisom kojim se otvoreno prijeti mandataru za sastav nove vlade i lideru Pokreta “Evropa sad” Milojku Spajiću. Pretpostavlja se da je fotografija potekla od nekog člana grupe “Odbrana izborne volje”.

Naime, na fotografiji sa licem Spajića piše: “posle kraće i teške bolesti preminuo je naš brzo prežaljeni. Dženaza se održava na Zlatici na kružnom toku na ulazu na Autoput. Ništa se ne prilaže samo se ispraća ako ga crna zemlja prihvaća 19:00”.

Na društvenim mrežama prethodno je objavljen je i uznemirujući video snimak kojim se poziva na ove auto-litije, a u kojem se istovremeno napadaju manjinski narodi i širi govor mržnje. Vrhovno državno tužilaštvo za sad nije odgovorilo na pitanja Pobjede da li će reagovati ovim povodom.

Čitaj još:   POLİCİJSKA POTJERA: OSUMNJIČENI POBJEGAO U PRAVCU NOVOG PAZARA

Video zapis traje minut i 14 sekundi, a stihovi koji ga uz muzičku podlogu prate, pored ostalog, su: „…i grakću crne ptice, na pravoslavnom krstu, opet se bude dušmani i psuju majku srpsku… U boj, u boj, u boj, ustani Srbine moj, ne idi nikud sa ognjišta svog, Srbina čuva slava i Bog“…

To je segment pjesme Rada Vučkovića iz 1991. godine koja je korišćena za zbijanje nacionalnih srpskih redova tokom krvavog raspada bivše Jugoslavije.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more