IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEMA ODUSTAJANJA Takmičenje u izležavanju traje već 270 sati: Među najupornijima je… (foto, video)

Nema odustajanja na jedinstvenom takmičenju u Evropi koje traje već dvanaesti dan….

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 30. VIII. 2023… 00: 58…  NEMA ODUSTAJANJA Takmičenje u izležavanju traje već 270 sati: Među najupornijima je… (foto, video)

Nema odustajanja u selu Brezna u Crnoj Gori gdje je u toku sada već tradicionalno takmičenje u ležanju, jedinstveno u Evropi. Počelo je prošlog petka kada su puni entuzijazma, u hladu drveta i na dušecima takmičari, njih 21, zauzeli svoje pozicije i zalegli. Ono po čemu je ovogodišnje takmičenje specifično jeste da je debelo oboren rekord u ležanju.

Foto: RINA

Osam takmičara, pet dama i tri muškarca, još uvijek, vjerovali ili ne, leže u hladu starog javora u selu Brezna u Crnoj Gori. To je zapravo i njihov zadatak, jer ko odleži najduže biće pobjednik i osvojiti novčanu nagradu od 1.000 eura. Ali, kako kažu organizatori, novac je ovde najmanje bitan, jer je ovo prije svega veoma teška psihološka igra.

Takmičenje je nastalo kao odgovor na predrasude da su Crnogorci lijenji i da vole da leže”Noćas je bilo baš jako nevrijeme, stoga su se takmičari prebacili u zatvoreni prostor.

Ušli smo u dvanaesti dan takmičenja i ovo je zaista nevejrovatno, jer oni leže preko 250 sati. Tokom svih ovih godina to se nikad ranije nije desilo i teško će se ovaj već sad postavljeni novi rekord oboriti”, kaže za Rinu Mićo Blagojević, vlasnik etno- sela Montonegro, koji je i organizator i idejni tvorac ovog neobičnog takmičenja.

Čitaj još:   UŽAS U CRNOJ GORI: Uhapšen zbog sumnje da je silovao maloljetnu sestru... (foto)

Pun entuzijazma na samom početku bio je 21 takmičar, ali je tokom prethodnih dana njih 13 odustalo i ostalo je njih osam. Na samom startu bilo je i nekoliko stranaca koji su se vrlo brzo umorili od ležanja, a jedini koji je ostao kao konkurencija da Crnogorcima uzme ovu titulu jeste Jovan iz Kruševca.

“On im je opasna konkurencija, nema odustajanja. Ima veliki broj navijača i čitav Kruševac navija za njega. Obećali su da će mu pripremiti veliki doček ako pobedi. I zaista, svi od ovih osam takmičara koji su ostali mogu da odnesu pobedu. Čekamo da vidimo šta će biti”, kaže Mićo.

Takmičari imaju pravo da na svakih osam sati na deset minuta odu do toaleta kako bi obavili sve fiziološke potrebe, a hrana i piće im se donosi do mesta gde leže. Da bi sve prošlo u najboljem redu, prisutni su i lekari koji obilaze i proveravaju takmičare.

Čitaj još:   DRAGINJA VUKSANOVIĆ- STANKOVIĆ SA TRIBINE U ROŽAJAMA: "NITI NAM JE MJESTO U "SRPSKOM SVIJETU" niti u velikodržavnim projektima"... (foto, video)

BONUS VIDEO: Takmičenje u izležavanju u etno selu “Montenegro”: Borba za novi rekord

izvor (SD)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more