IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Martinović- ADVOKAT: U Crnoj Gori vladavine prava možda ima, ali po standardima Irana ili Nigerije… (foto)

Ana, pogledaj semafor! Da se vratim na početak, i da pokažem ne ja nego ljudi koji se bave ovim poslom, da Brnabićka laže, evo vam primjera…

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, srijeda, 30. VIII. 2023… 11: 58… NIKOLA Martinović- ADVOKAT: U Crnoj Gori vladavine prava možda ima, ali po standardima Irana ili Nigerije… (foto)

Pa će “pravi“ Srbi, koji treba da budu u vlasti i zbog kojih korisni idioti auto-litijaju po Crnoj Gori biti oni koje opet odredi Beograd, kao što je i ove do sad određivao, a to su-kako se čini opet i iznova “Mandićevi Srbi“, jer su oni nakon svega najodaniji i najlojalniji i četništvu i Velikoj Srbiji ili kako je danas zovu srpskim svetom.

Nikola Martinović

U crnogorskom društvu, od septembra 2020. do danas, očigledan je opšti društveni i vrijednosni nazadak, ocjenjuje u izjavi za Antenu M poznati podgorički advokat Nikola Martinović.

Danas se, podsjetimo, navršavaju tri godine otkako je na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori promijenjena vlast.

“Umjesto ka evropskim vrijednostima, slobodi i radu naše se društvo kreće prema zajednici koju definiše religijska isključivost i fanatičnost, hipokrizija i prevara kao politički model za osvajanje ili ostanak na vlasti koja se koristi kao mehanizam za obračun sa neistomišljenicima. U takvom društvu, sasvim sigurno nema vladavine prava po evropskim standardima. Po standardima Irana ili Nigerije možda ima…”, kaže Martinović za Antenu M.

Čitaj još:   Vulinova IZJAVA HIT na mrežama: Treba zaplijeniti više kokaina, MALO MI JE (video)

Kompetencije su, smatra on, zamijenjene pripadnošću političkoj partiji ili religijskog grupi, a pravda je postala nedostupna ili sasvim nedjelotvorna.

“Jedino smo društvo u Evropi, u kojem se Vlada bira u klerikalnim krugovima, a premijer Krivokapić imao je uzor u Mahmudu Ahmedinedžadu čija je vjerska policija ubila Mašu Amini zbog nenošenja hidžaba. Nemamo predsjednika Vrhovnog suda, nemamo Vrhovnog državnog tužioca i nemamo kompletan Ustavni sud”, ističe Martinović.

Napominje da imamo istrage koje traju duže od svih evropskih standarda:

“A nemamo nijednu pravosnažnu presudu. Imamo tone zaplijenjenog kokaina, ali nemamo osumnjičene. Za očigledni šverc cigareta nemamo nijednu okončanu istragu, a kamoli presudu. Zato imamo aktuelnog premijera koji najavljuje hapšenja i akcije tužilaštava, a ministra policije koristi za privatne obračune sa uspješnim biznismenima koji se ne daju upregnuti u njegov politički jaram.

Posljednje poglavlje u pristupanju EU zatvorili smo 2020. Nema napretka ni u jednom od ranije otvorenih poglavlja. U međunarodnom sistemu pravde imamo samo arbitražne postupke koje su nezadovoljni investitori pokrenuli protiv Crne Gore i čije ishode sa zebnjom očekujemo. Treba li više? Možemo li još ovako?”, pita NIKOLA Martinović.

Čitaj još:   ČUDNO ČUDO S OVE STRANE DRINE: Sukob navijača Zvezde i Partizana, i to u Višegradu... (foto i video)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more