Crna Gora

NIKOLA Martinović- ADVOKAT: U Crnoj Gori vladavine prava možda ima, ali po standardima Irana ili Nigerije… (foto)

Ana, pogledaj semafor! Da se vratim na početak, i da pokažem ne ja nego ljudi koji se bave ovim poslom, da Brnabićka laže, evo vam primjera…

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, srijeda, 30. VIII. 2023… 11: 58… NIKOLA Martinović- ADVOKAT: U Crnoj Gori vladavine prava možda ima, ali po standardima Irana ili Nigerije… (foto)

Pa će “pravi“ Srbi, koji treba da budu u vlasti i zbog kojih korisni idioti auto-litijaju po Crnoj Gori biti oni koje opet odredi Beograd, kao što je i ove do sad određivao, a to su-kako se čini opet i iznova “Mandićevi Srbi“, jer su oni nakon svega najodaniji i najlojalniji i četništvu i Velikoj Srbiji ili kako je danas zovu srpskim svetom.

Nikola Martinović

U crnogorskom društvu, od septembra 2020. do danas, očigledan je opšti društveni i vrijednosni nazadak, ocjenjuje u izjavi za Antenu M poznati podgorički advokat Nikola Martinović.

Danas se, podsjetimo, navršavaju tri godine otkako je na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori promijenjena vlast.

“Umjesto ka evropskim vrijednostima, slobodi i radu naše se društvo kreće prema zajednici koju definiše religijska isključivost i fanatičnost, hipokrizija i prevara kao politički model za osvajanje ili ostanak na vlasti koja se koristi kao mehanizam za obračun sa neistomišljenicima. U takvom društvu, sasvim sigurno nema vladavine prava po evropskim standardima. Po standardima Irana ili Nigerije možda ima…”, kaže Martinović za Antenu M.

Kompetencije su, smatra on, zamijenjene pripadnošću političkoj partiji ili religijskog grupi, a pravda je postala nedostupna ili sasvim nedjelotvorna.

“Jedino smo društvo u Evropi, u kojem se Vlada bira u klerikalnim krugovima, a premijer Krivokapić imao je uzor u Mahmudu Ahmedinedžadu čija je vjerska policija ubila Mašu Amini zbog nenošenja hidžaba. Nemamo predsjednika Vrhovnog suda, nemamo Vrhovnog državnog tužioca i nemamo kompletan Ustavni sud”, ističe Martinović.

Napominje da imamo istrage koje traju duže od svih evropskih standarda:

“A nemamo nijednu pravosnažnu presudu. Imamo tone zaplijenjenog kokaina, ali nemamo osumnjičene. Za očigledni šverc cigareta nemamo nijednu okončanu istragu, a kamoli presudu. Zato imamo aktuelnog premijera koji najavljuje hapšenja i akcije tužilaštava, a ministra policije koristi za privatne obračune sa uspješnim biznismenima koji se ne daju upregnuti u njegov politički jaram.

Posljednje poglavlje u pristupanju EU zatvorili smo 2020. Nema napretka ni u jednom od ranije otvorenih poglavlja. U međunarodnom sistemu pravde imamo samo arbitražne postupke koje su nezadovoljni investitori pokrenuli protiv Crne Gore i čije ishode sa zebnjom očekujemo. Treba li više? Možemo li još ovako?”, pita NIKOLA Martinović.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

TUŽNA SUDBINA FUDBALSKE LEGENDE, Crnogoraca ZORANA Vorotovića: Prikovan za krevet, bivši klub mu mjesečno uplaćuje 23 eura… (foto, video)

Vorotović je u novembru 2022. godine dao intervju i za TV Nikšić. Tačnije, ugostio je…

3 sata ago

STRAVA i UŽAS u TUZLI- UVIĐAJ i DALJE TRAJE: Ubistvo žene i djece, najvjerovatnije izvršeno sjekirom… (foto, video)

Uviđaj u stanu u naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, 34- godišnje…

3 sata ago

Ivan VUJOVIĆ se OBRUŠIO na Milojka SPAJIĆA: “Ne ponižavajte nas, jer će crnogorski građanski odgovor biti žestok”… (foto)

Manje je važno, kaže Vujović PES– ovo saginjanje, manipulisanje sa besmislenim amandmanima koji su imali…

3 sata ago

Milutin L. CEROVIĆ: Šta sve Srbija traži od Crne Gore, da bi se poboljšali odnosi? (foto)

Srpski autokrata Vučić nastavlja da pljuje snishodljivog Milojka Spajića i Vladu Crne Gore, iako oni…

12 sati ago

SULJO Mustafić: Ponosni smo na doprinos bošnjačkog naroda u reafirmaciji državnosti Crne Gore… (foto)

Predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić čestitao je 21.maj- Dan nezavisnosti,svim građanima Crne Gore, u zemlji…

12 sati ago

This website uses cookies.