IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Potpredsjednik FBiH Refik Lendo operisan, doživio moždani udar, stanje mu je stabilno… (foto)

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo nakon što je hitno prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu večeras je operisan na odjelu Neurohirurgije, potvrdio je za medije Tahir Lendo, premijer Srednjobosanskog kantona.

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 30. VIII. 2023… 00: 08… SARAJEVO: Potpredsjednik FBiH Refik Lendo operisan, doživio moždani udar, stanje mu je stabilno… (foto)

Potpredsjedniku FBiH Lendi je prema riječima Tahira Lende uklonjen krvni podliv (hematom).

– On se probudio nakon operacije, komunikativan je, stabilan. Ljekari prate njegovo stanje. Svjestan, je dobar. On je danas imao strašne glavobolje zbog čega se javio ljekaru- kazao nam je Lendo.

“Sve je proteklo u najboljem redu. Probudio se, komunikativan je. Prebačen je na odjeljenje intenzivne njege gdje će biti 24 sata”, kazali su iz Lendinog kabineta, prenosi Klix.ba

Čitaj još:   TUGA NAD BOSNOM: SUTRA DŽENAZA UBIJENOG ADMIRA PUZIĆA...

Kako je potvrđeno, Lendo se nekoliko dana unazad žalio na bolove u vratu, a danas je primljen na KCUS nakon čega je podvrgnut operativnom zahvatu.

U ranijem razgovoru Tahir Lendo nam je kazao kako je potpredsjedniku FBiH tokom ljekarskog pregleda urađen CT nakon čega je hitno prevezen u KCUS radi operacije.

izvor Faktor.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more