IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKA SLAVI: Obilježava se nacionalni praznik Dan pobjede- “ZAFER BAYRAM” koji je i Dan oružanih snaga… (foto, video)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan predvodio je državni vrh na svečanoj ceremoniji u kompleksu Anitkabir, mauzoleju osnivača moderne Republike Turkiye Mustafe Kemala Ataturka u Ankari..

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 30. VIII. 2023… 09: 58…  TURSKA SLAVI: Obilježava se nacionalni praznik Dan pobjede- “ZAFER BAYRAM” koji je i Dan oružanih snaga… (foto, video)

Uporedo s Danom pobjede, Turkiye danas obilježava i Dan oružanih snaga….

Turkiye obilježava nacionalni praznik Dan pobjede i Dan oružanih snaga

Prigodnim manifestacijama i programima širom Turkiye danas se obilježava 30. august, nacionalni praznik Dan pobjede, posvećen velikoj pobjedi koju su turske snage izvojevale prije tačno 101 godinu…

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan predvodio je državni vrh na svečanoj ceremoniji u kompleksu Anitkabir, mauzoleju osnivača moderne Republike Turkiye Mustafe Kemala Ataturka u Ankari.

Čitaj još:   PROCURIO PLAN RASPODJELE IZBORNOG PLIJENA: Krivokapić ključni resor povjerio DRITANU Abazoviću!?

Praznik Dan pobjede se obilježava povodom sjećanja na posljednju bitku u ratu za nezavisnost, nakon koje je proglašena moderna Republika Turkiye.

Predvođene vojskovođom i osnivačem moderne Republike Turkiye Mustafom Kemalom Ataturkom, turske snage su na današnji dan, prije 101 godinu, zabilježile veliku pobjedu u Bitki na Dumlupinaru, posljednjoj u Ratu za nezavisnost Turkiye koji je vođen od 1919. do 1922. godine.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more