IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN OTIŠAO PRIVATNO U MANILU: Bodrio bi košarkaše, a ne smeta mu ni Svečani prijem kod predsjednika Filipina… (foto)

Iako je na Filipine otputovao privatno i o svom trošku, odlazećem predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću danas je upriličen svečani prijem od strane predsjednika Filipina Bongbong Markosa.

Abazović je otputovao je na Filipine s ciljem da bodri našu košarkašku reprezentaciju, koja će u drugoj fazi Svjetskog prvenstva igrati sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Sastanak je bio prilika da Abazović i Markos porazgovaraju o unapređenju odnosa dvije države, naročito u oblasti turizma, mogućnosti uspostavljanja direktnih letova između dvije države i otvaranja konzulata Filipina u Crnoj Gori.

Abazović zahvalio se na svečanom prijemu i priređenom dočeku ocjenjujući da su Filipini izvanredni domaćini Svjetskog košarkaškog prvenstva.

Predsjednik Filipina kazao je da je upoznat sa prirodnim ljepotama naše države preko prve dame Filipina koja je turistički putovala u Crnu Goru i iz koje nosi samo riječi divljenja.

Čitaj još:   DRITAN ABAZOVIĆ: Otvoreno o budućem Premijeru i u kojoj ulozi vlasti vidi sebe... (foto i video)

Na svečanom prijemu, Abazović je u znak poštovanja prema domaćinima bio odjeven u tradicionalnoj filipinskoj košulji Barong Tagalog.

izvor: analitika.me