IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJETU JOŠ NIJE KRAJ, NI KALENDARSKI, A NI PREMA PROGNOZAMA: Sunčano vrijeme dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25 stepeni C… (foto)

Danas će biti djelomično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima, moguća je i slaba grmljavina. Jutarnja temperatura od 11 do 18°C, a najviša dnevna između 20 i 25°C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 31. VIII. 2023… 09: 58… LJETU JOŠ NIJE KRAJ, NI KALENDARSKI, A NI PREMA PROGNOZAMA: Sunčano vrijeme dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25 stepeni C… (foto)

Danas će biti djelimično vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima, moguća je i slaba grmljavina…

Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena.

četvrtak, 31.08.2023. godine
Nestabilno vrijeme razlog je za relativno povoljne biometeorološke prilike. Zbog toga bi hronični bolesnici i osjetljive osobe mogle imati poteškoće vezane uz njihove bolesti. Sa odmicanjem dana, zbog dodatne stabilizacije i djelimičnog porasta temperatura, opšta slika bi mogla biti bolja, stoga bi se i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale umanjiti.

Čitaj još:   SNIJEG ĆE NAS ZATRPATI ZA NOVU GODINU: Prognoza iznenada, promenjena, evo gdje prvo će padati...

petak, 01.09.2023. godine
Postepena stabilizacija i sunčanije vrijeme, uz ne suviše visoke temperature, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Poželjno je umanjiti aktivnosti u drugom dijelu dana.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u petak, u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni oblačnije prije podne, po kotlinama sa maglom. Više sunčanog vremena u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni.

U subotu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab, u Bosni sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen.

U nedjelju će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 stepena C…

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA, IDE– POTOP: Šta nas očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more