IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MAIDA Gorčević: Izražavam poštovanje prema svim ženama koje su se ikada usudile da uđu u politiku… (foto, video)

Prema riječima MAIDE Gorčević, kreiranje atmosfere na društvenim mrežama, koja je pogodna za mizogine komentare, prijetnje, omalovažanje, jednom riječju– ”pozivanje na linč i govor mržnje, je neprihvatljivo”

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 31. VIII. 2023… 19: 58… MAIDA Gorčević: Izražavam poštovanje prema svim ženama koje su se ikada usudile da uđu u politiku… (foto, video)

MAIDA Gorčević, kreiranje atmosfere na društvenim mrežama, koja je pogodna za mizogine komentare, prijetnje, omalovažanje, jednom riječju – “pozivanje na linč i govor mržnje, je neprihvatljivo”.

Članica Predsjedništva PES-a i poslanica u Skupštini Crne Gore, Maida Gorčević, izazila je poštovanje prema svim ženama koje su se ikada usudile da u politiku uđu.

“Ono što, kao žena koja je od skoro u politici, mogu da uradim je da izrazim poštovanje prema svim ženama koje su se ikada usudile da u politiku uđu. Ovih dana se mogu čuti razni narativi, koji očigledno imaju za cilj da omalovaže svaku ženu koja je iznijela svoj stav, za ili protiv trenutne političke situacije”, istakla je ona.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 25. maj 2020. godine

Prema riječima Gorčević, kreiranje atmosfere na društvenim mrežama, koja je pogodna za mizogine komentare, prijetnje, omalovažanje, jednom riječju – “pozivanje na linč i govor mržnje, je neprihvatljivo”.

“Da li se ovakvim postupcima od strane pojedinaca i političkih subjekata šalje poruka ženama da će biti “razapete” ukoliko iznesu stav i pokažu da u muškom odijelu mogu više i od pojedinih pripadnika jačeg pola? Osuđujem napade, prozivke i ucjene upućene svim koleginicama, o kojima ovih dana možemo čitati. Neke od njih su majke, sestre, a prije svega i nečija djeca”, poručila je Gorčević.

Osudila je napade, prozivke i ucjene upućene svim koleginicama, koje su bile na udaru proteklih dana.

“Neke od njih su majke, sestre, a prije svega i nečija djeca”, navela je MAIDA Gorčević.

BONUS VIDEO: Kongres Asocijacije žena Pokreta Evropa sad!

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more