IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIRSAD Serhatlić: Ponosni smo na sve što je MAKADAM dao gradu i državi CRNOJ GORI… (foto, video)

Koncert pod nazivom “Makadam i prijatelji” biće održan 21. septembra na Trgu nezavisnosti, povodom jubileja– 45 godina postojanja kultnog podgoričkog benda…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 31. VIII. 2023… 19: 58… MIRSAD Serhatlić: Ponosni smo na sve što je MAKADAM dao gradu i državi CRNOJ GORI… (foto, video)

Uz stalne članove benda, publici će se predstaviti novi ženski vokal – Milica Kaluđerović Kosić, a nastupiće i 13 crnogorskih umjetnika, koji će izvesti poznate hitove koji su godinama bili u vrhu EX YU top lista.

Koncert je posvećen ljudima koji su godinama bili dio grupe Makadam, ali i onima koji su im skoro pet decenija pružali bezrezervnu podršku, poručio je frontmen benda Mirsad Serhatlić.

“Koncert 21. septembra biće u slavu svih onih dragih naših prijatelja koji su ostavili trag na crnogorskoj muzičkoj sceni, kao i naših prijatelja širom ex- yu kojih je mnogo.

Neću vam otkrivati koje ću sve pjesme pjevati na koncertu, posvećenom našim prijateljima koji nisu među nama, ostaviću kao iznenađenje. Za kraj ću reći da smo ponosni na sve ono što smo uradili do sada, što ćemo našem gradu i našoj državi pokazati samo jedan dio onoga što je Makadam ostavio iza sebe”, kazao je MIRSAD Serhatlić.

Čitaj još:   IVAN Vuković: Naš kandidat pobjeđuje, MILAN- Pipun Knežević DF ima kandidata za predsjedničke izbore, ADEL Omeragić- Bošnjačka stranka razmišlja o samostalnom nastupu... (foto, video)

Proslava jubilarnih 45 godina održaće se, u okviru tradicionalne manifestacije– Podgoričko kulturno ljeto.

“Prije svega uzbuđena sam jer znam kakav će biti koncept, znam da će se sugrađani radovati i pozivam ih da dođu u što većem broju. To će biti prava podgorička noć, podgorička priča.

Mislim da smo se uželjeli lijepih nota, u ovim sumornim društveno-političkim okolnostima, ovakvih događaja nam sve više treba”, istakla je Ana Medigović sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport.

Makadam je prepoznat kao brend na jugoslovenskoj pop i rok sceni, koji je dao izuzetan doprinos kulturi i pjesmi na ovim prostorima.

“Imali smo izvanredan period sa Gordanom Ivandić, koja je prestala da se bavi pjevanjem. Pišu se naše velike pobjede na Pjesmi Mediterana i na Sunčanim skalama. Veliki pečat grupe Makadam učešće na pjesmi Evrovizije 1982. gdje smo osvojili 3. mjesto sa pjesmom Balerina”, podsjetio je Serhatlić.

Gosti na koncertu biće Sergej Ćetković, Nenad Knežević-Knez, Nina Žižić, i brojni drugi. Iz Makadama najavljuju da će, u periodu nakon koncerta, publiku obradovati novim pjesmama.

Čitaj još:   DF ponudio DPS- u da formiraju vladu... (foto)

U nastavku pogledajte prilog iz Dnevnika Gradske RTV:

BONUS VIDEO: Makadam- Ko Prijatelj Njene Kuće

izvor Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more