IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zategnuti odnosi na relaciji JAKOV Milatović– MILOJKO Spajić: Od rođendanske torte do duboke krize… (foto, video)

Po riječima JAKOVA Milatovićevim, jedva i da komuniciraju. Milatović jasno saopštava da nije saglasan sa Spajićevim izborom vlade. CdM je već pisao, da su poslanice PES- a Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur prije sastanka Spajića sa Poslaničkim klubom PES- a, bile na konsultacijama sa Milatovićem i po njegovom savjetu nisu podržale manatarov predlog za sastav nove vlade.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 31. VIII. 2023… 10: 58… Zategnuti odnosi na relaciji JAKOV Milatović– MILOJKO Spajić: Od rođendanske torte do duboke krize… (foto, video)

Hoće li MILOJKO Spajić odoljeti pritiscima i ostati pri stavu da u vladi ne budu ZBCG i GP URA, pitanje je koje ne može dugo ostati bez odgovora. Jasno je da je Milatović ponovo napravio svojevrsni pritisak na Spajića, sa pozicije predsjednika države i drugog čivjeka PES- a.

Foto: Printscreen

Predsjednik države Jakov Milatović kazao je na TVCG da bi mandatar Milojko Spajić trebalo 44. Vladu da sastavi kako je on sastavio koaliciju nakon izbora u Podgorici. To znači da u vladi treba da budu i ZBCG i GP URA. Takođe, Milatović je poručio da sa Spajićem nije komunicirao od konsultacija na Cetinju i da je trebalo više da su u kontaktu…

A nekad su komunicirali. I tortu rođendansku poklanjali. Jakov Milatović je kao ministar ekonomskog razvoja u 43. Vladi, 2021. godine, priredio na radnom mjestu iznenađenje tadašnjem ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću za njegov 34. rođendan.

Na video snimku koji je tada objavio Milatović na Tviteru, prikazano je kako Spajiću nosi rođendansku tortu, a zatim ga srdačno grli. Ali, izgleda da su se završili “bezbrižni” ministarski dani i da nema više torti ni zagrljaja.

Čitaj još:   JUTROS SE KUHA: VUČIĆ SPOMINJE KOSOVO I NAGORNI- KARABAH, Stigla i reakcija NATO saveza… (foto)

Ako je suditi po Milatovićevim riječima, jedva i da komuniciraju. Milatović jasno saopštava da nije saglasan sa Spajićevim izborom vlade. CdM je već pisao, da su poslanice PES- a Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur prije sastanka Spajića sa Poslaničkim klubom PES-a, bile na konsultacijama sa Milatovićem i po njegovom savjetu nisu podržale manatarov predlog za sastav nove vlade.

Izgleda da se Milatoviću ne dopada način na koji politički razmišlja Spajić, a očigledno je da mu je Spajićevo isključivanje ZBCG i GP URA sporno. Da svar bude još komplikovanija, ZBCG sve vrijeme javno pritiska Milatovića, da on “pritisne” Spajića da ZBCG ubaci u Vladu, jer, kako kažu, zaslužili su to zbog toga što su pozvali svoje birače da svoj glas daju Milatoviću na predsjedničkim izborima. Pritisak na Spajića se nastavlja i kroz auto-litije, sa kojih pozivaju da ZBCG kao predstavnici Srba budu dio vlade.

Reklo bi se i da je taj pritisak uslijedio i nakon brojnih prozivki iz koalcije ZBCG. U međuvremenu, kao da nije sve ovo dovoljno, Spajić je postao meta skandaloznih poruka. Na društvenim mrežama osvanula je fotografija kojom se prijeti mandataru za sastav nove vlade i lideru Pokreta “Evropa sad”.

“Poslije kraće i teške bolesti preminuo je naš brzo prežaljeni. Dženaza se održava na Zlatici na kružnom toku na ulazu na Autoput. Ništa se ne prilaže samo se ispraća ako ga crna zemlja prihvaća 19:00”, navodi se u ovoj skandaloznoj poruci.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 16. mart 2022. godine

Ostaje da se vidi da li Spajić sa novom vladom ide da preuzme tortu od Abazovića i sjedne u fotelju premijera. Takođe, uskoro će biti poznato da li je ministarska torta iz 2021. bila slatkiš razdora i jesu li nevolje u raju došle na naplatu. Miraš Dušević

izvor CdM.me
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more