IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FILMSKO BJEKSTVO IZ ZATVORA U PODGORICI: Trojica maloljetnika utekla dok je policajac spavao! (foto)

Maloljetnici pritvoreni u službenim prostorijama podgoričke policije službeniku uzeli karticu za otvaranje vrata i mobilni telefon i odšetali kroz garažu. Iz Uprave policije danima ne odgovaraju na pitanja medija u vezi s ovim slučajem…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 01. IX. 2023… 00: 58… FILMSKO BJEKSTVO IZ ZATVORA U PODGORICI: Trojica maloljetnika utekla dok je policajac spavao! (foto)

Prema istim informacijama oni su tom prilikom od službenika policije podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti (OB) ukrali mobilni telefon i službenu karticu i nesmetano se udaljili iz zgrade.

Tri maloljetnika zajedno krala, tvrde nadležni (ilustracija), Foto: Shutterstock

Tri maloljetnika zajedno krala, tvrde nadležni (ilustracija),

Iz policijskog pritvora u Podgorici 1. juna nije pobjegao samo sedamnaestogodišnji L. H. (2006), koji je potom osumnjičen za teško ubistvo, već još dva maloljetnika, V. Z. i B. Z., nezvanično saznaju “Vijesti”.

Prema istim informacijama oni su tom prilikom od službenika policije podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti (OB) ukrali mobilni telefon i službenu karticu i nesmetano se udaljili iz zgrade.

Isti izvor navodi i da su mogli, da su htjeli, da omoguće i drugim pritvorenicima da napuste službene prostorije OB.

Iz Uprave policije (UP), na čijem je čelu Nikola Terzić, ranije su “Vijestima” potvrdili bjekstvo L. H. i kazali da će zbog toga jedan službenik te institucije disciplinski odgovarati. Nisu odgovorili i na dodatna pitanja redakcije u vezi sa bjekstvom i druga dva maloljetnika. Upit je poslat 28. avgusta.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Podgorici Duško Milanović juče je kazao “Vijestima” da “u ovom tužilaštvu zasad nije formiran predmet u vezi sa postupanjem policijskih službenika u odnosu na mldb. L. H., V. Z. i B. Z., a povodom njihovog bjekstva iz prostorija za zadržavanje UP OB Podgorica”.

Čitaj još:   SARAJEVO: PRESELIO NA AHIRET VLASNIK ČUVENE ĆEVABDŽİNİCE "ŽELJO"

Kako je “Vijestima” ispričao nezvanični izvor, u vrijeme bjekstva, L. H. se nalazio u jednoj, a druga dva maloljetnika, V. Z. i B. Z., u drugoj pritvorskoj prostoriji. Jedan od njih je, postavljajući “lopovsku”, pomogao drugome da izađe kroz otvor za ventilaciju, nakon toga je sa druge strane otvorio i prostoriju u kojoj je bio sa cimerom i ovu u kojoj je L. H.

Pošto su izašli iz pritvorskih soba, navodi isti izvor, oni su od službenika policije, koji je spavao, uzeli mobilni telefon i karticu koja omogućava otključavanje vrata. Potom su, navodi izvor “Vijesti”, kroz garažu izašli i tako napustili zgradu Uprave policije.

Tri maloljetnika, kako je nezvanično rečeno redakciji, poznaju se od ranije i zajedno su vršili i krivična djela – krađe.

L. H. je, po bjekstvu iz pritvora 1. juna, pet dana kasnije lišen slobode, pod sumnjom da je počinio krivično djelo teško ubistvo. Leš sedamdesetdvogodišnje F. B. pronađen je 6. juna na Vrelima ribničkim, u naselju Konik, u Podgorici, a istog dana policija je obavijestila javnost da je uhapsila starijeg maloljetnika zbog sumnje da je počinio taj zločin.

Iz UP su tada saopštili da su ih o beživotnom tijelu starije ženske osobe obavijestili građani. Javnost nije informisana ni da je L. H. pet dana prije nego je nađen leš starice, bio u pritvoru zbog drugog krivičnog djela i da je i pobjegao iz pritvorskih prostorija.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 2. maj 2019. godine

Slučaj je u javnost dospio nakon što se L. H. samovoljno udaljio iz Centra za djecu i mlade “Ljubović”, gdje je, zbog krivičnog djela teško ubistvo, po isteku pritvora 60 dana, a do okončanja pripremnog postupka, smješten po rješenju Višeg suda.

BONUS VIDEO: POLICAJAC porucuje: “ZALI SE SVETOM PETRU”

izvor vijesti.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more