IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bivši direktor BIA- a i karijerni diplomata  NEBOJŠA Rodić novi AMBASADOR Srbije u Crnoj Gori, zamjeniće Vladimira Božovića… (foto)

Nebojša Rodić će na mjestu ambasadora zamijeniti Vladimira Božovića, koji je prošle nedelje vraćen sa graničnog prelaza Ranče kod Pljevalja i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru. . NEBOJŠA Rodić, trenutno je taspoređen na poziciji ambasador Srbije u Austriji…

PODGORICA- BEČ- BEOGRAD: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 01. IX. 2023… 18: 58… Bivši direktor BIA- a i karijerni diplomata  NEBOJŠA Rodić novi AMBASADOR Srbije u Crnoj Gori, zamjeniće Vladimira Božovića… (foto)

Nebojša Rodić je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, sa zvanjem ambasadora, od 2000. godine. U periodu od 2014. do 2018. godine bio je ambasador Srbije u Azerbejdžanu.

Foto: vienna.mfa.gov.rs

Nebojša Rodić biće novi ambadsador Srbije u Crnoj Gori… Rodić karijerni diplomata, dok trenutno nalazi se kao ambasador Srbije u Austriji.

Stalno je zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, sa zvanjem ambasadora, od 2000. godine. U periodu od 2014. do 2018. godine bio je ambasador Srbije u Azerbejdžanu.

U njegovoj biografiji piše da je skoro cio radni vijek proveo je u organima državne uprave. Radio je i na poslovima pomoćnika ministra za informisanje, potom državnog podsekretara.

Čitaj još:   Carinici krenuli u kontroli autobusa a onda je Neron namirisao plijen... (foto i video)

Navodi se da je u Narodnoj Skupštini Srbije radio na poslovima zamjenika sekretara Skupštine i šefa kabineta predsjednika Skupštine, kao i predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

Obavljao je dužnost Generalnog sekretara predsjednika Srbije, zatim je do 2013. godine bio direktor Bezbjednosno- informativne agencije (BIA), kao i član Vlade i ministar odbrane Srbije do aprila 2014. godine.

Već u prvim mjesecima na čelu BIA, suočio se sa aferom prisluškivanja telefona tadašnjeg predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Listinge telefona Nikolića i Vučića, kako je pisao Istinomer.rs, navodno je tražila Uprava kriminalistčke policije MUP-a Srbije, a što je BIA otkrila i spriječila.

izvor vijesti.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more