IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS I ZA VIKEND: Sunčano uz umjerenu oblačnost… (foto)

Najviša dnevna temperatura vazduha u petak uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusovih….

SARAJEVO: Rerija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 01. IX. 2023… 09: 58… VRIJEME DANAS I ZA VIKEND: Sunčano uz umjerenu oblačnost… (foto)

Danas će veći dio dana preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost..

U BiH za vikend sunčano uz umjerenu oblačnost

Dio prijepodneva će biti dosta niske naoblake ili magle širom Bosne. U poslijepodnevnim satima rijedak lokalni pljusak je moguć na području Krajine, u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stepeni Celzijusovih.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Livno 10; Drvar 11; Ivan Sedlo, Sanski Most i Sokolac 12; Banja Luka 13; Bijeljina, Bugojno, Doboj, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 14; Gradačac, Stolac, Trebinje i Zvornik 16; Mostar i Zenica 18; Neum 19°C.

U Sarajevu oblačno dio prijepodneva. Sunčanije u drugoj polovini dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u subotu će biti pretežno sunčano. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 25 do 30, na jugu zemlje do 32 stepena.

Čitaj još:   ŽELJKO Komšić, čestitao Dan Oružanih snaga BiH: Svi smo ponosni na vas...

petak, 01.09.2023. godine
Postepena stabilizacija i sunčanije vrijeme, uz ne suviše visoke temperature, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Poželjno je umanjiti aktivnosti u drugom dijelu dana.

U subotu sunčano uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugo do 22, a dnevna od 26 do 31, na jugu do 34 stepena.

U nedelju prijepodne pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. U ostatku dana postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Poslije podne u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 20 do 26, na jugu zemlje do 29 stepeni C…

Čitaj još:   BEOGRAD: Više od polovine građana Srbije smatra da Crnogorci ne postoje... (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more