IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRATKA PROGNOZA ZA SUBOTU: Jutro prohladno, a u toku dana… (foto)

Donosimo vam vremensku prognozu za prvi dan vikenda….

U nedjelju poslije podne naoblačenje sa sjeverozapada, koje krajem dana ili u večernjim satima u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne može usloviti kišu i lokalne pljuskove s grmljavinom, objavili su iz FHMZ-a BiH

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 02. IX. 2023… 09: 38… KRATKA PROGNOZA ZA SUBOTU: Jutro prohladno, a u toku dana… (foto)

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C.

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH….

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 8; Bjelašnica, Bugojno 10; Srebrenica 11; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 12; Banja Luka, Bihać, Prijedor, Zenica 14; Sarajevo, Tuzla 15; Trebinje 17; Mostar 19; Neum 21 stepen Celzijusa.

U BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura od 26 do 30, na jugu do 32 stepena. U Sarajevu sunčano, dnevna temperatura oko 28 stepeni, navedeno je iz FHMZ-a.

subota, 02.09.2023. godine
Uz povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će se osjećati ugodnije. Stabilizacija vremena pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata bi se trebale umanjiti. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u drugom dijelu dana.

Čitaj još:   VIC DANA: Sreo vuk Crvenkapicu, pita je koja je adresa njene bake... (foto)

nedelja, 03.09.2023. godine
Opšta biometeorološka slika biće povoljna. Pri tome će uz mirniji san, osjetno svježije jutro i umjerene temperature u nastavku dana biti ugodnije, pa hronični bolesnici i meteoropati ne bi trebali imati jačih tegoba. Tokom dana bi mjestimični pljuskovi izraženiji u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne mogli povremeno kvariti ugođaj.

U ponedjeljak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne prije podne slaba kiša ili lokalni pljuskovi. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 21, a dnevna od 20 do 25, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U srijedu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 29, na jugu zemlje do 32 stepena C.

Čitaj još:   OVO JE TRIK SA CRNIM LUKOM: Napraviće PRAVO ČUDO za vaše ZDRAVLJE... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more