IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS podnijela krivičnu prijavu protiv JAKOVA Milatovića: Tužilaštvo da ga sasluša u svojstvu osumnjičenog… (foto, video)

DPSu prijavi su, predložili da se u svojstvu osumnjičenog sasluša Jakov Milatović, predsjednik Crne Gore, kako bi se izjasnio ko su lica koja su izvršila krivična djela u vršenju svojih funkcija, i time omogućila nezakonita zapošljavanja trećih lica…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 03. VIII. 2023… 00: 38… DPS podnijela krivičnu prijavu protiv JAKOVA Milatovića: Tužilaštvo da ga sasluša u svojstvu osumnjičenog… (foto)

Na osnovu člana 255 stav 1 Zakonika o krivičnom postupku Crne Gore, a istovremeno, kako su kazali, cijeneći da postoji osnov sumnje, Demokratska partija socijalista Crne Gore podnijela je danas krivičnu prijavu protiv Jakova Milatovića, predsjednika Crne Gore.

“Milatović je kao službeno lice – ministar u Vladi Crne Gore, propustio da prijavi krivična djela sa elementima sticanja protivpravne imovinske koristi za koje je saznao u vršenju svoje dužnosti, o čemu je javnost obavijestio dana 30. avgusta 2023. godine gostujući u emisiji RTCG”, saopšteno je iz DPS-a. 

Tom prilikom je, podsjećaju, “odgovarajući na pitanje novinarke koje je sadržalo navode: ”… nijesu ispunjena očekivanja, ljudi kritikuju i dalje partijsko zapošljavanje i kadriranje po rođačkim vezama, ljude koji ne ispunjavaju kriterijume, itd…” izjavio: ”Zamislite onda Vi nakon svega, a sve je tačno. Sve je to tačno… Ja želim da se proces tkz. partijskog zapošljavanja svede na neki pristojan minimum…”.”

Čitaj još:   Na pravom putu do cilja: ''SAVRŠENA MINISTARKA''

Ovim je, navodi DPS, Milatović potvrdio da je svjesno propustio da nadležne organe obavijesti da su učinjena krivična djela od strane drugih službenih lica, iako je kao ministar u Vladi Crne Gore bio u obavezi da to učini. Milatović je svojom izjavom potvrdio da je svjedočio krivičnim djelima koje nije prijavljivao, nego sada naknadno konstatuje kako su ona počinjena.

“U krivičnoj prijavi se navodi da je on takvim činjenjem umišljajno omogućio izvršiocima tih djela da ostanu van domašaja organa gonjena– čime je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca iz člana 386. stav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore.

BOBUS VIDEO: Ko je Jakov Milatović, novi predsjednik Crne Gore?

S tim u vezi, a u namjeri da građani Crne Gore dobiju odgovor na tvrdnje koje su javno iznijete, kao podnosioci ove prijave, predložili smo da Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici provede radnje iz svoje nadležnosti u pravcu utvrđivanja materijalne istine”, navodi DPS. 

Takođe, u prijavi su, dodaju, predložili da se u svojstvu osumnjičenog sasluša Jakov Milatović, predsjednik Crne Gore, kako bi se izjasnio ko su lica koja su izvršila krivična djela u vršenju svojih funkcija, i time omogućila nezakonita zapošljavanja trećih lica.

“Podsjećamo da je i sam Milatović u svojim javnim nastupima podsticao javna zapošljavanja, i da je 20.04.2023. godine javno izjavio: “Nije realno očekivati nakon 30 godina vlasti u Podgorici da promijenite samo četiri čovjeka u Glavnom gradu, promijeniće se mnogi, biće partijskih zapošljavanja”, što su mnogi mediji prenijeli”, navode u saopštenju. 

Čitaj još:   Njemačka planira da produži zabranu ulaska: Pravilo koje važi ili ne i za one sa Balkana ... (foto i video)

BONUS VIDEO: Pobjeda Milatovića: Slavlje u Podgorici uz trobojke i Kosovo

izvor Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more