IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PES Andriji Mandiću: Umjesto resora u Vladi, željeli ste ”ljeba i luka”… (foto)

”Za propuštenu šansu da prvi put budu dio Kabineta premijera i sačuvaju nekoliko stotina mjesta po dubini, koja već imaju, nije odgovoran PES, već neodgovorno ponašanje lidera bivšeg DF- a”

PES je donio odluku da formira Vladu sa onim subjektima koji su Spajića podržali za mandatara. Nažalost, Andrija Mandić i Milan Knežević su izabrali opciju DPS-a i URA-e u sabotaži Spajića da uopšte i postane mandatar, što je scenario koji smo već vidjeli i u toku predsjedničkih izbora, saopšteno je iz PES-a.

“Uprkos tome, PES nije odmah zatvorio vrata. Međutim, nakon što je DF pet puta odbio ponudu sa, sada i više nego očiglednim ciljem, i to da odloži sastavljanje Vlade i sačuvaju aktielnu izvršnu vlast u nedogled, Spajić nije imao drugog izbora”, kazali su iz PES- a.

Ipak, dodaju, za razliku od Mandića koji je svjestan unutrašnje i spoljnopolitičke situacije te bio spreman za dogovor, Milan Knežević je želio da jede “ljeba i luka” i tako pokazao koliko ih, između ostalog, zanima i resor prosvjete u Vladi Crne Gore.

Čitaj još:   ANDRIJA Mandić nezakonito posjeduje državljanstvo Srbije, da li su MUP- u Crne Gore ,,svezane ruke“?! (foto)

“Za propuštenu šansu da prvi put budu dio Kabineta premijera i sačuvaju nekoliko stotina mjesta po dubini, koja već imaju, nije odgovoran PES, već neodgovorno ponašanje lidera bivšeg DF-a. Takođe, treba istaći da je Andrija Mandić bio racionalniji u pregovorima, svjestan posljedica po “dubinu” DF-a, ukoliko ne dođe do dogovora. Ne isključujemo saradnju po pitanju deblokade institucija i imenovanja u pravosuđu, kako bi se u punoj mjeri primijenila vladavina prava”, zaključuju u PES-u.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more