IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRISEL- Evropsko prvenstvo za odbojkašice: Turska šampion Evrope, u velikom finalu savladana SRBIJA sa 3: 2… (foto, video)

Turske odbojkašice osvojile su titulu evropskog prvaka savladavši selekciju Srbije rezultatom 3: 2 u setovima…

BRISEL: Svijet, Sport, vijesti, ponedeljak, 04. VIII. 2023… 00: 58… BRISEL- Evropsko prvenstvo za odbojkašice: Turska šampion Evrope, u velikom finalu savladana SRBIJA sa 3: 2… (foto, video)

Fantastično finale u Briselu, Turska šampion Evrope, U finalu Evropskog prvenstva za odbojkašice Turska je pobedila Srbiju u Briselu 3: 2 (25: 27, 25: 21, 22: 25, 25: 22, 15: 13).

Evropsko prvenstvo za odbojkašice: Turkiye u velikom finalu savladala Srbiju

Odbojkašice Turske osvojile su zlato na Evropskom prvenstvu savladavši sa 3: 2 u setovima selekciju Srbije u izuzetno uzbudljivom i neizvjesnom meču u prepunoj dvorani u Briselu…

“Sajamska dvorana 12“ u Briselu večeras je bila domaćin finala Evropskog prvenstva za odbojkašice u kojem su snage odmjerile stare rivalke Turske i Srbije u svom petom ogledu na kontinentalnim turnirima u kojem su Turkinje tražile prvu pobjedu.

Ekipe su s klupa vodila dva ponajbolja trenera današnjice Danijele Santareli na klupi Turkiye, a donedavno je vodio “plave dame“, te Giovani Gvideti na klupi Srbije koji je donedavno vodio selekciju Turkiye.

Srbijanke su trostruki evropski prvak i aktuelni svjetski prvak, a Turkinje su osvajačice Lige nacija i selekcija koja je lovila prvo evropsko zlato pa su očekivano priredile odličnu predstavu u posljednjem činu Evropskog prvenstva.

Čitaj još:   SARAJEVO: ULICE POD BIJELIM PREKRIVAČEM, fotografije iz glavnog grada BiH...

Odbojkašice Srbije bolje su otvorile meč i u završnici prvog seta došle do prednosti, završivši prvi ga rezultatom 27: 25. Turkinje su odgovorile i izjednačile na 1: 1 u drugom setu u kojem su vodile cijelim tokom i završile ga sa 25: 21.

Srbijanke su osvojile treći set sa 25: 22, iako su Turkinje imale prednost sve do završnice. U četvrtom su Turkinje zadržale koncentraciju i sa 25:22 izjednačile na 2:2 u setovima.

U triler završnici petog seta više snage, koncentracije i sportske sreće imale su odbojkašice Turkiye koje su slavile sa 15: 13 i tako osvojile zlato na Evropskom prvenstvu.

Junjakinja pobjede Turske je Melisa Vargas sa čak 41 poenom. Na drugoj strani najefikasnija je bila Tijana Bošković sa 37 poena.

U ranijem terminu danas je selekcija Nizozemske savladala Italiju sa 3: 0 i osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu.

BONUS VIDEO: Filenin Sultanları Avrupa'nın Şampiyonu! Sırbistan'ı Devirip Tarih Yazdılar – TGRT Haber

Čitaj još:   JANJUŠEVA ŽENA BJEŽI SA ĆERKOM IZ SRBIJE! Takav otac Kruni ne treba!

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more