IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorski fudbaleri počeli pripreme za nastavak kvalifikacija za EURO 2024: ,,Hrabri sokoli“ Mogu do dvije pobjede u septembru… (foto, video)

Šest bodova iz utakmica u Kaunasu i Podgorici je dostižan zadatak za fudbalere Crne Gore Na prvom treningu, stručnom štabu na raspolaganju su bila sedmorica reprezentativaca, dok se dolazak ostalih igrača očekuje sjutra…

PODGORICA: Crna Gora, Sport, ponedeljak, 04. VIII. 2023… 18: 58… Crnogorski fudbaleri počeli pripreme za nastavak kvalifikacija za EURO 2024: ,,Hrabri sokoli“ Mogu do dvije pobjede u septembru… (foto, video)

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, gdje je počela pripreme za nastavak kvalifikacija za EURO 2024 i duele s Litvanijom i Bugarskom.

Selektor Miodrag Radulović juče je najavio da će ekipa na oba meča ići na pobjedu, kako bi ostala u igri za Euro, a istog mišljenja je i golman Milan Mijatović.

“Moramo da pobijedimo obje utakmice, ako želimo da idemo na Evropsko prvenstvo. Očekuju nas bitni mečevi – krećemo od Litvanije, da tamo pobijedimo, a onda pred našom publikom da savladamo Bugarsku, osovjimo šest bodova, i uzmemo stvar u naše ruke. U oktobru i novembru nas čekaju Beograd i Budimpešta, a i tamo ćemo morati da pobijedimo, kako bismo došli u poziciju da se plasiramo na Euro”, smatra Mijatović.

Čitaj još:   CETINJE- Odbor za očuvanje CPC: Upravljanje Crkvom preuzela neovlašćena lica, jedini legitiman izlaz je sazivanje Opštecrnogorskog zbora...

Crna Gora nakon tri utakmice ima četiri boda, tri manje od Srbije i Mađarske, koji u četvrtak igraju u Beogradu. Bugarska poslije četiri utakmice ima dva boda, a Litvanija bod. Baltička selekcija je i nakon žrijeba bila autsajder u grupi, ali “hrabri sokoli” svakom protivniku pristupaju ozbiljno.

Na prvom treningu, stručnom štabu na raspolaganju su bila sedmorica reprezentativaca, dok se dolazak ostalih igrača očekuje sjutra.

Utakmica sa Litvanijom biće odigrana 7. septembra u Kaunasu, dok je tri dana kasnije zakazan duel Crne Gore i Bugarske u Podgorici. Selektor Crne Gore Miodrag Radulović je za septembarske mečeve pozvao 27 fudbalera.

“Utakmicama sa Litvanijom i Bugarskom počinje rasplet u grupi. Na polovini smo kvalifikacija, imamo šansu za osvajanje jednog od dva mjesta u, po rezultatima, ujednačenoj grupi. Ukoliko iz ova dva meča osvojimo šest bodova, a sve ćemo učiniti da do njih dođemo, u finiš kvalifikacija ući ćemo ravnopravno sa rivalima, a to nam je bio cilj na startu ciklusa”, rekao je Radulović.

Čitaj još:   ZA DEMOKRATSKU CRNU GORU IZDAJA A U NIKŠIĆU UZ TROBOJKE I TRI PRSTA SLAVI SE POTPISANI UGOVOR SA SPC...

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more