IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović očekuje “veliko finale” hapšenja u Crnoj Gori, tvrdi da… (foto)

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je danas da nema ništa spektakularno u Izveštaju o rezultatima postupanja sektora bezbjednosti tokom ustoličenja mitropolita Joanikija 5. septembra 2021.godine na Cetinju. Ipak nije odgovorio zašto nikad nije skinuta oznaka tajnosti sa tog dokumenta.

“Ja ne znam šta je sporno u tom izvještaju. Ja sam upoznat sa sadržajem tog izvještaja, ne nosi neko veliko otkriće. Što se mene tiče sjutra mogu maći oznaku. Ništa u tom izvještaju nećete vidjeti što je spektakularno”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanje novinara na otvaranju škole za osnovce “Dušan Korać” u Bijelom Polju.

Ističe da je događaj uz ogroman bezbjednosni rizik prošao na način da nije bilo žrtava, te da je poslije toga, kako tvrdi Abazović, došlo do umanjenja tenzija koje sad neko želi da uruši, te da preko organizovanog kriminala žele da se vrate na vlast.

On je pozdravio jutrošnje hapšenje po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, kada je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su, tokom prošle i ove godine, počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo trgovina ljudima, u odnosu na veći broj oštećenih državljana Turske.

“Ovo je izuzetno važna akcija, radi se o trgovini ljudima. Velike pohvale sa moje strane, možda je bilo malo zastoja zbog avgustovske pauze, ali ruka pravde nastavlja da funkcioniše, ja očekujem još bolje rezultate u narednom periodu. Akcija koja po imenima ne znači velika, ali vjerujte da se radi o značajnoj akciji koja je bila sabotirana u prethodnom periodu”, kazao je Abazović.

Čitaj još:   "Halal ili haram, tajne islamske ekonomije": Šta je i što nije dozvoljeno? (foto)

Očekuje nastavak sličnih akcija.

“Apsolutno, očekujem da uđemo u veliko finale”, istakao je DRITAN Abazović.

Smatra da njegovi prethodnici namjerno nijesu željeli da pronađu ubice urednika Dana Duška Jovanovića.

“Tvrdim da rješenje slučaja Duška Jovanovića bi otvorilo prozor za mnoga krivična djela koja su se desila nakon tog ubistva”, istakao je Abazović.

Abazović je odgovorio i na pitanje da li je sramota da državu Crnu Goru bilo gdje u svijetu predstavlja Miloš Vučinić, čije je snimke zlostavljanja javnost mogla da vidi tokom 2018. godine, a koji će biti novi oficir za vezu u Ljubljani.

“Što se tiče Miloša Vučinića mi smo imali jaku uspješnu turističku sezonu. Je li primijećen bilo koji incident na primorju? Miloš Vučinić je vodio Regionalni centar primorje i ja sam zadovoljan kako je sve bezbjednosno proteklo u Crnoj Gori. Nisam ovdje da učestvujem u obračunima unutar Uprave policije i njihovoj ljubomori vezano za postavljenje određenih ljudi”, kazao je Abazović.

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković: DOBRO SI SE PREPAO DRITANE ABAZOVIĆU, ALI UTJEĆI NEĆEŠ...

autor: Slađana Đukanović

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more