IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILAN Pipun Knežević: Ambasador Felten, kao Kriger iz “Otpisanih”, koji izdaje naređenja Nedićevim agentima… (foto)

“Proces formiranja crnogorske vlade podsjeća na antidramu “Čekajući Godoa””.  Spajić da vrati pregovore na početak ili da vrati mandat…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivoti, ponedeljak, 04. VIII. 2023… 18: 58… MILAN Pipun Knežević: Ambasador Felten, kao Kriger iz “Otpisanih”, koji izdaje naređenja Nedićevim agentima… (foto)

Prema njegovim riječima, potreba mandatara za sastav nove vlade Milojka Spajića da istovremeno pregovara sa svima i da svima nudi isto u potpunosti anulira izborne rezultate.Milan Knežević

Proces formiranja crnogorske vlade podsjeća na antidramu “Čekajući Godoa”, ocjenjuje za Novosti Milan Knežević, jedan od lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

MILAN Knežević po njegovim riječima, potreba mandatara za sastav nove vlade Milojka Spajića da istovremeno pregovara sa svima i da svima nudi isto u potpunosti anulira izborne rezultate.

– Još ako tome dodamo pritisak jednog broja ambasadora, postavlja se pitanje da li su u Crnoj Gori ubuduće potrebni izbori, ako se odluke donose isključivo na štetu njenih građana…

Zato smatram da Spajić u ovom trenutku ima najveću odgovornost da pregovore vrati na početak, ili da vrati mandat predsjedniku države Jakovu Milatoviću kako bi neko pokušao da formira vladu.

Ukoliko je i ovo nemoguće, onda po mom mišljenju treba izabrati tehničku vladu koja će organizovati nove izbore – smatra Knežević, ocjenjujući da oni koji su najviše profitirali od 30. avgusta 2020. ovakvim formiranjem vlade čine sve da od tog datuma ostane samo opušak.

Na pitanje može li doći do novog dogovora kako bi u vladu bili uključeni ZBCG, ali i sve partije pobjednice iz 2020, Knežević kaže da uključivanje u vladu političkih subjekata koji su bili i ostali Đukanovićeva elitna garda suštinski bi značilo povratak Mila Đukanovića, te da nema dilemu da bi on bio najsrećniji sa ovako formiranom vladom.

Čitaj još:   U analizi o Otvorenom Balkanu: Ulazak CRNE GORE se ne preporučuje, “ukidanje” granica bi pomoglo kriminalu…

– Suština je jasna i političkom laiku, eliminisanjem koalicije ZBCG iz buduće vlade, više nema ni 30. avgusta, a to je izgleda mnogima cilj – da vrate Crnu Goru u đukanovićevsko doba sveopšte propasti – rekao je Knežević.

On ističe da PES već duže vrijeme ne funkcioniše kao jedinstven politički subjekt.

– Činjenica da Milatović i Spajić mjesecima nemaju nikakvu komunikaciju, i da se Milatović protivi Spajićevoj namjeri da vrati DPS u vladu preko njegovih dokaznih satelita, dovoljno govori da je cijepanje ove stranke u toku. Većina stranaka koje sad Spajić želi u svojoj vladi aktivno i javno je podržao Đukanovića.

Glasale su i za Zakon o slobodi vjeroispovesti, kojim je bila oduzeta imovina SPC. I Sad Spajić sumnja u našu iskrenost, a ne sumnja u iskrenost onih koji su sve vrijeme bili protiv njega, a koji su čak i srušili vladu u kojoj su on i Milatović bili ministri – rekao je Knežević.

Komentarišući navode da će vladu sastavljati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te da se miješa u “crnogorske stvari”, Knežević kaže da svakodnevno pominjanje Srbije i Vučića predstavlja klasičan odraz provincijalne iskompleksiranosti i frustracije, način da se pronađe dežurni krivac za sopstvenu nesposobnost i podanički mentalitet.

– Pritom, niko ne sme da spomene njemačkog ambasadora u Crnoj Gori, izvjesnog Fletena. I kao što major Kriger iz “Otpisanih” izdaje naređenja Nedićevim agentima u lovu na Prleta i Tihog, tako i njegova ekselencija izdaje naredbe većini aktera na političkoj sceni, javno saopštavajući da Srbi iz ZBCG ne smiju u vladu zato što ne priznaju tzv. Kosovo i vole Rusiju. I nije problem što im her Felten naređuje, već što ga većina sluša sa pozornošću – naglasio je Knežević.

Čitaj još:   MILE DODIK, ARLAUČE: "Ja se Davoru izvinjavam..."

On ističe da je uvjeren da u PES-u ima dovoljan broj odgovornih, hrabrih i državatvornih funkcionera i članova koji, kako kaže, ne podržavaju Spajićev naum da vrati DPS na vlast.

– Među njima se pored Jakova Milatovića i poslanice Ćinćurova i Pejovićeva, koje zaslužuju svako poštovanje. Zato se ovih dana s pravom postavlja pitanje da li bi PES dobio ovoliki procenat podrške da je Spajić u izbornoj kampanji javno saopštio da namjerava da formira vladu sa dokazanim koalicionim partnerima DPS- istakao je Knežević.

izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more