IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠTA JE VLADIMIR MARTINOVIĆ: Pravnik, poslanik, predsjednik Opštine, ekolog ili drvosječa… (foto)

Ono što je, međutim, Kolašincima bilo interesantno je licemjerstvo Martinovića koji je, nakon što je ošegao stabla po svom nahođenju i mimo pravila i propisa, naprasno postao i ekolog. Martinović koji sebe predstavlja kao velikog borca za zaštitu životne sredine, išao je da blokira pravljenje mini hidro elektrana i branio je postavljanje vojnog poligona na Sinjajevini, gdje je redovno učestvovao na protestima

Istovremeni predsjednik Opštine i poslanik Vladimir Martinović poznatiji pod nadimcima ”šega” i ”kolašinski balvan” zbog nelegalne sječe šume: Ekologijom se bavi samo kad je to njemu u interesu

Vijest da je predsjednik Opštine u prekršaju, Vladimir Martinović, nelegalno posjekao drveće izbjegavajući zakonske procedure kojima se štiti šuma, priroda i ekologija, nije mnogo iznenadila njegove sugrađane. 

Portal Aktuelno je pisao o tome da je, mimo svih  zakonskih procedura, Martinović sa rođacima posjekao 1000 m3 šume, izvezao je bez prijema, lagerisao bez dozvole i uz opasnost  od požara i namnožavanja fitopatogenih organizama, i finalno odvezao bez otpremnice. Osim što je prekršio procedure, Martinović je oštetio državni budžet jer nije platio ni centa od predviđene takse.

„Prvi“ čovjek grada odavno je u Kolašinu poznat po ovom „poduhvatu“, a, kako kažu, tako je dobio i nadimak „šega“. Ono što je, međutim, Kolašincima bilo interesantno je licemjerstvo Martinovića koji je, nakon što je ošegao stabla po svom nahođenju i mimo pravila i propisa, naprasno postao i ekolog. Martinović koji sebe predstavlja kao velikog borca za zaštitu životne sredine, išao je da blokira pravljenje mini hidro elektrana i branio je postavljanje vojnog poligona na Sinjajevini, gdje je redovno učestvovao na protestima. 

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić: Slikanjem grobova predaka, IN4S pokazao da za rektora VLADIMIRA Božovića i ostatak uredništa ne postoji ni trunka ljudskosti... (foto)

Kada je, međutim, njegov lični interes u pitanju, nije se zamarao ni zakonima ni ekologijom u devastaciji prostora. Ekologu Martinoviću ljubav prema priodi nije smetala ni kada je na Skijalištu Kolašin, u sred planine, napravljen parking do samog ulaza na stazu, takođe mimo zakona i propisa.

Jasno je da je Martinović, pravnik po struci, ekolog po potrebi, poslanik pod znakom pitanja i predsjednik Opštine u prekršaju, vrlo fleksibilan u svom obrazovanju, profesiji i hobijima kada je lični interes u pitanju.

Martinović je brzo zaboravio na lekcije iz prava, pa je prekšio Zakon o sprječavanju korupcije. Naime, poslanici novog saziva Skupštine bili su obavezi da podnesu ostavku na jednu od dvije funkcije koju obavljaju (javnu djelatnost ili poslaničku poziciju), što Martinović nije uradio u predviđenom roku. Zbog pažnje javnosti, u ovom slučaju je nadležna Agencija za sprječavanje korupcije pokrenula postupak protiv njega.

Kao što je zanemario pravo države u kojoj vrši čak dvije funkcije, tako je zatomio i ekologa u sebi kada je trebalo da ošega drva, ili da se parkira nelegalno na Bjelasici. Zaštita životne sredine je široka oblast, pa se ne mora nužno odnositi na djelove prirode u kojima Martinović ima neposrednu korist. Jer Crna Gira je bogata šumom, pa može da grli tuđa, umjesto svojih stabala.

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Četnički film u partizanskoj kući– fašisti trče počasni krug... (foto)

Ono što je, međutim, Kolašincima enigma je da li je Martinović pravnik, legalista, poslanik ili predsjednik Opštine, ekolog ili drvosječa. Ili ništa od toga.

L.P.Đ.

izvor: aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more