IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Stranka ZAJEDNO: Skidanje crnogorske zastave u Lovćencu još jedno negiranje crnogorske nacije… (foto, video)

”Još jednom smo svjedoci nacionalističkog i unižavajućeg odnosa prema crnogorskoj nacionalnoj zajednici”, saopštila je stranka Zajedno…

Pokrajinski odbor stranke Zajedno danas je oštro osudio skidanje zastave crnogorske nacionalne zajednice povodom dočeka srpskog autokrate Aleksandra Vučića u Lovćencu, u vojvođanskoj opštini Mali Iđoš.

”Još jednom smo svjedoci nacionalističkog i unižavajućeg odnosa prema crnogorskoj nacionalnoj zajednici”, saopštila je stranka Zajedno.

Dodali su da zastave, kao i drugi simboli nacionalnih manjina, imaju potvrdu i saglasnost državnih organa, pa tako i zastava Savjeta crnogorske nacionalne manjine.

“Skidanje zastave u sklopu aktivnosti obilaska Lovćenca od strane predsjednika Srbije ima i jedno skriveno značenje koje se ogleda i u nepriznavanju crnogorskog nacionalnog identiteta”, ocenili su iz Zajedno.

Prema njihovim riječima, kršenje pozitivnih pravnih propisa države Srbije i u ovom od strane predsjednika Srbije govori samo o tome da Srbija nije pravna država i da politički voluntarizam udaljava našu državu iz zajednice civilizovanih zemalja.

Čitaj još:   Pazarac, Edis napušta Zadrugu: Lupa na kapiju, Dragana trčala da ga spriječi (foto i video)

“Za Zajedno je ovakav odnos prema crnogorskoj nacionalnoj zajednici neprihvatljiv i zahtjevamo izvinjenje nadležnih, kao i trajni prekid prakse vrijeđanja i nepriznavanja nacionalnog identiteta Crnogoraca i Crnogorki koji žive u Vojvodini i Srbiji”, poručili su iz Zajedno.

izvor.gradskiportal.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more