IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDRA Vuković- Kuč: Rascjep u PES- u potpuno logičan, njihov “treći put” samo još jedna je stranputica… (voto)

Status nastavničkog kadra je degradiran u velikoj mjeri, rađene su mnoge predstave koje govore o tome do koje mjere su profesori dovedeni do jednog, gotovo, uništenja, kazala je u emisiji Pressing na Gradskoj TV Aleksandra Vuković- Kuč.

„Situacija u prosvjeti izgleda kao kolaps. Trebalo bi postrožiti kriterijume i zaštititi profesore na sve načine. Imam velika očekivanja od onoga ili one koja će voditi resor Ministarstva prosvjete”, rekla je Vuković-Kuč.

Ne postoji ništa loše, kaže, u tome da se učenici ili učenice sezonski zaposle.

„Kod nas je uništena radna etika i nema nikakve svijesti o tome koliko je važno steći radni moral od malih nogu, nebitno u kakvom se socijalnom statusu nalaze roditelji. Radne navike steći ćemo samo ako imamo zdrav odnos prema novcu“, kazala je Vuković-Kuč.

Odgađanje formiranja vlade, ističe, znači odgađanje evropske Crne Gore.

„Posebno što smo viđeli da u toj vladi treba da budu subjekti koji sve čine, od 2016. godine posebno, da Crna Gora ne bude dio EU. Stožeri Evrope sad spoznali su da onaj subjekat koji im je partner na lokalnim izborima i subjekt sa kojim su smijenili DPS, su upravo oni koji koče evropski put Crne Gore“, kazala je Vuković-Kuč dodajući da su njena očekivanja od nove Vlade slaba.

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković- Kuč: Vlada CRNE GORE, koja ne želi izborne reforme, nije evropska... (foto)

„U pokretu Evropa sad dešava se rascjep, to je potpuno logično s obzirom na to da prvaci PES-a govore o “trećem putu”, a kada nemate ni “prvi” ni “drugi put” u svom političkom iskustvu, kada nastupate bez programskih i ideoloških naznaka, teško možete krenuti “trećim putem”. Dakle, bojim se da je taj “treći put” samo još jedna stranputica“, objašnjava Vuković-Kuč.

Kako navodi Dritan Abazović je služeći interesima Moskve i Beograda, a prije svega interesima Aleksandra Vučića ulazak Crne Gore u EU na bizaran način odbacio.

„Danas vidimo da je gotovo marginalna politička persona, koliko god on imao status premijera. Mi kao opozicija, imajući potrebu da kritikujemo, nijesmo nikada bili opozicija državi i crnogorskom društvu. Političke partije se smjenjuju i nije važno ko će Crnu Goru uvesti u EU važno je da se uđe što prije i da se isklizne iz ovog nacionalizma u kojem obitavamo“, kazala je Vuković-Kuč.

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: Patrijarh PORFIRIJE NA ČUJE KRIK UBIJENE DJECE na tuzlanskoj Kapiji

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more