IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kabinet JAKOVA Milatovića objasnio: Zašto je Predsjednik Crne Gore u ZAGREB- (Hrvatsku) letio privatnom kompanijom Air Emeralds… (foto, video)

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića saopšteno je da prilikom planiranja njegove zvanične posjete 4. i 5. septembra, a na zahtjev Službe Predsjednika, iz Generalnog sekretarijata Vlade aktom br. 18- 348/ 23- 2753 od 8. avgusta 2023. godine odgovoreno je da, zbog redovne godišnje obuke pilota Avio servisa, avion Vlade Crne Gore neće biti operativan u periodu od 3. do 9. septembra.

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, Putovanja, vijesti, srijeda, 06. IX. 2023… 19: 58… Kabinet JAKOVA Milatovića objasnio: Zašto je Predsjednik Crne Gore u ZAGREB- (Hrvatsku) letio privatnom kompanijom Air Emeralds… (foto, video)

Avion u vlasništvu Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore na raspolaganju Predsjedniku Crne Gore, predsjedniku Skupštine i predsjedniku Vlade i da njegovo korišćenje odobrava Generalni sekretar Vlade…

JAKOV Milatović putovao u Hrvatsku komercijalnim letom jer avion Vlade nije bio dostupan…

Avio servis Vlade prikupio je, kako kažu, više ponuda privatnih kompanija od kojih je, u odnosu na cijenu, Air Emeralds izabrana kao najoptimalnija potrebama i agendi puta Predsjednika Crne Gore u Hrvatsku.

Čitaj još:   KRAJ VLAŽNIH SNOVA ”SRBINA JANIČARA”: Vladimir Božović opozvan sa dužnosti ambasadora Srbije u Crnoj Gori... (foto)

“Napominjemo da je komercijalne letove za potrebe Predsjednika moguće koristiti kada program posjete i agenda događaja to dozvoljava, što je Predsjednik već radio kada je išao u posjetu Briselu, a što u slučaju zvanične posjete Hrvatskoj nije bilo moguće.

Podsjećamo i da je avion u vlasništvu Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore na raspolaganju Predsjedniku Crne Gore, predsjedniku Skupštine i predsjedniku Vlade i da njegovo korišćenje odobrava Generalni sekretar Vlade po pravu prvenstva u odnosu na datum podnošenja zahtjeva”, naveli su u saopštenju.

Podsjećaju i da je praksa korišćenja privatnih letova u situacijama kada državni nije u funkciji bila uobičajena i tokom mandata ranijih Predsjednika pa je tako tokom 2022. i 2023. bivši Predsjednik Crne Gore za tu namjenu utrošio više od pola miliona eura.

“Ne želeći da nastavlja ranije prakse Služba Predsjednika Crne Gore nastaviće da se zakonito i odgovorno odnosi prema novcu građana a u najboljem interesu države”, zaključili su iz Službe predsjednika.

BONUS VIDEO: JAKOV Milatović u prvoj zvaničnoj posjeti Hrvatskoj…

Čitaj još:   NASTAVLJAJU SE NEVOLJE ZA NEVALJALE: Sankcije SAD- a sustigle i Svetozara MAROVIĆA i Nikolu GRUEVSKOG...

izvor Antena M.me

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

DOLIJAO BAHATI VOZAČ BIJELOG LAMBORGINIJA: Pauk krenuo da mu digne auto…

Bahati vozač skupocenog automobila marke "lamborgini hurakan" parkirao je sinoć Read more